ЛП
Лариса Панкова

Мені потрібна характеристика Тетяни із твору Евгения Онегина. Допоможіть будь ласка!!!

В:
Виктория :)

Образ Тетяни Ларіної - противага образу Онєгіна. Вперше в російській літературі жіночий характер протиставлений чоловічому, і, більше того, жіночий характер виявляється сильнішим і піднесенішим за чоловічий. Пушкін з великою теплотою змальовує образ Тетяни, втілюючи в ній кращі риси російської жінки.

Пушкін у своєму романі хотів показати звичайну російську дівчину. Автор підкреслює відсутність у Тетяні надзвичайних, екстраординарних рис. Але героїня в той же час надивовижу поетична і приваблива. Не випадково Пушкін дає своїй героїні простонародне ім'я "Тетяна". Цим він підкреслює простоту дівчини, її близькість народу.

Тетяна виховується в домі родини Ларіних, що вірні "звичкам милої старовини". Характер Тетяни формується під впливом няні, прототипом якої послужила поетові Аріна Родіонівна. Тетяна росла самотньою, неласкавою дівчинкою. Вона не любила грати з подругами, була занурена в свої почуття та переживання. Вона рано намагалася зрозуміти навколишній світ, але у старших не знаходила відповіді на свої питання. І тоді вона зверталася до книг, яким вірила безроздільно:

"Ей рано нравились романы,
Они ей заменяли все:
Она влюблялася в обманы
И в Ричардсона и Руссо".

Навколишнє життя мало задовольняло її вимогливу душу. У книгах вона бачила цікавих людей, яких мріяла зустріти у своєму житті. Спілкуючись з дворовими дівчатами і слухаючи розповіді няні, Тетяна знайомиться з народною поезією, переймається любов'ю до неї. Близькість до народу, до природи розвиває в Тетяні її моральні якості: душевну простоту, щирість, природність. Тетяна розумна, своєрідна, самобутня. Від природи вона обдарована:

Воображением мятежным,
Умом и волею живой,
И своенравной головой,
И сердцем пламенным и нежным

Розумом, своєрідністю натури вона виділяється серед поміщицького середовища та світського суспільства. Вона розуміє вульгарність, неробство, порожнечу життя сільського суспільства. Вона мріє про людину, яка внесла б у її життя високий вміст, був би схожий на героїв її улюблених романів. Таким їй здався Онєгін - світський молодик, що приїхав з Петербурга, розумний і благородний. Тетяна з усією щирістю і простотою закохується в Онєгіна: "…Все полно им; все деве милой без умолку волшебной силой твердит о нем"

Вона зважується написати Онєгіну любовного листа. Різка відмова його є повною несподіванкою для дівчини. Тетяна перестає розуміти Онєгіна і його вчинки. Тетяна знаходиться в безнадійному становищі: вона не може розлюбити Онєгіна і в той же час переконана, що він не гідний її любові.

Онєгін не зрозумів усієї сили її почуття, не розгадав її натури, оскільки вище усе цінував "вільність і спокій", був егоїстом і себелюбцем. Він грався з її почуттями. Любов приносить Тетяні одні страждання. У Петербурзі вона стає княгинею, знаходить загальну повагу у "вищому світі". За цей час вона сильно змінюється. "равнодушною княгиней, неприступною богиней роскошной, царственной Невы" малює її Пушкін в останній главі. Але все одно вона чарівна. Очевидно, ця краса була не зовнішньою, а внутрішньою, в, простоті, розумі, багатстві душевного змісту. Але і в "вищому світі" вона самотня. І тут вона не знаходить того, до чого прагнула піднесена душа.

Головні риси характеру Тетяни - сильно розвинене почуття обов'язку, яке бере гору над іншими почуттями, і душевне благородство. Це і робить її образ таким привабливим.

Похожие вопросы
Допоможіть будь-ласка )
допоможіть мені будь ласка скласти розповідь зі словами
Допоможіть, будь ласка)
Допоможіть будь ласка! Мені потрібно придумати Назву і девіз для свого класу!
Допоможіть із задачею, будь ласка!
Допоможіть із біологією, будь ласка
Характеристика Евгения Онегина
сравнительная характеристика Евгения Онегина и Пушкина
Привіт, допоможіть із вправоюююю будь ласка
Мені потрібно написати ЕСЕ на тему "Я і Закон" на 1 сторінку. Будь-ласка допоможіть