SA
Samvel Atayants

У чому полягає різниця між Державним і Зведеним бюджетами? В чем разница между Государственным и Сводным бюджетами?

ЖВ
Жанна Водяницкая

Отвечу на украинском
Зве́дений бюдже́т Украї́ни — сукупність усіх бюджетів, що входять до складу бюджетної системи України. Принципи побудови бюджетної системи регулюються бюджетним законодавством і залежать насамперед від її адміністративно-територіального поділу. Взаємовідносини між різними складовими бюджетної системи визначаються рівнем розвитку демократичних засад у державі.
Зведений бюджет України включає !!!державний бюджет України, бюджет Автономної Республіки Крим і місцеві бюджети. Державному бюджету належить центральне місце в системі державних фінансів. Він охоплює всі сфери економічно діяльності держави. За своєю сутністю бюджет характеризує фінансове становище держави. Проте бюджет — дуже складна економічна категорія, до якої не можна підходити однозначно, як і використовувати його показники без детального аналізу структури бюджетної системи держави.

Державний бюджет — основний загальнодержавний фонд централізованих коштів. За допомогою бюджету держава концентрує певну частку валового внутрішнього продукту і централізовано розподіляє її на розвиток національної економіки, для потреб соціального захисту населення, утримання органів державної влади й управління, оборони країни. В Україні державний бюджет на кожний фінансовий рік розглядається Верховною Радою України і затверджується як закон.

Державний бюджет — це система грошових відносин, яка виникає між державою, з одного боку, і підприємствами, фірмами, організаціями та населенням, з іншого, з метою формування та використання централізованого фонду грошових ресурсів для задоволення суспільних потреб. Іншими словами, це — щорічний баланс надходжень та видатків, який розробляють державні органи для активного впливу на економічний процес та підвищення його ефективності. У кожній країні основу державних фінансів становить бюджет, а точніше — бюджетна система, яка включає державний бюджет і бюджет відповідних адміністративних одиниць.

Похожие вопросы
2. У чому полягає відмінність структур потоку при ламінарному і турбулентному режимах руху рідини в трубах?
что по вашему означает государственный бюджет
яка різниця між процедурою і функцією. яка різниця між процедурою і функцією ?
В чем разница между государственным дипломом-и дипломом государственного образца?
Государственный бюджет в условиях кризиса
З'ясуйте різницю в лексичному значенні поданих паронімів і введіть їх у речення.
пончики і пампухи яка різниця між ними? я не розумію!!!
у чому різниця між дохом і прибутком по депозиту?
діалог між двома людьми Ніни Матвієнко і Олега Скрипача
Государственный бюджет – это: