Виктория
Виктория

Ще не вмерла Україна?

"Ще не вмерла України і слава, і воля, "...
Кожен громадянин України чує ці слова майже щодня. Та чи наповнює серця українців таке запевнення, гордістю та натхненням? Ні в якому разі не бажаючи принизити значення державного Гімну, я все ж таки не можу не висловити свою думку що до його тексту. Буду цілком відвертим.. . Рядки мого гімну не викликають у мене гордості і впевненності в тім, що я живу в великій незалежній державі. По-перше, жоден українець в повсякденому спілкувані не скаже: "Ще не вмерла України і слава, і воля". Більш природньо для української мови буде сказати: "Ще не вмерла В Україні ні слава, ні воля"... Крім того. Хіба вже не можна було в першому рядку головної державної пісні не вживати слова, яке означає смерть. По-друге: далі ми співаємо :
Ще нам, браття українці, усміхнеться доля.
Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.
Я б хотів знати, КОЛИ" нам, браття українці, усміхнеться доля"? Якщо тоді, коли "згинуть наші вороженьки", то скажіть українцям ХТО ці вороженьки і, що зробити, щоб вони швидше згинули. І потім.. . Дуже мені не подобається зрівнювати своїх ворогів з росою на сонці. Надзвичайно неприродньо ворогів порівнювати з росою на сонці!!! Тому що це природне явище в українців асоціює з чистотою і навіть з відродженням чогось нового і приємного для добрих людей.
Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
І покажем, що ми, браття, козацького роду.
Українці - це Християни. А згідно з християнськими канонами душу в нас вложив Бог. Тож і належить вона Богу. За свободу, звичайно, можна віддати життя. Але ж душу, на мій погляд, треба мати і берегти, щоб встати" в бій кривавий". То великий гріх класти душу навіть за свободу. Тому що хочеться запитати: кому ви бажаєте душу віддати?
Ще мимоволі виникає питання, ми вже! ? живемо в незалежній і демократичній державі, чи нас попереду ще криваві бої чекають? Скажіть, будь ласка, як розуміти:
"Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,
В ріднім краю панувати не дамо нікому"?
Тобто від Польщі до Росії ми мусимо влаштувати кривавий бій, для того, щоб в Україні, ні в якому разі, не міг ніхто панувати? Це треба зробити, щоб показати: "що ми, браття, козацького роду"?
Тема всього вірша пронизана ненавистю до невідомих ворогів. І ця ненависть є підгрунтям надії на начебто щасливе майбутнє. Що означає:
Ще ся волі в Україні піснь гучна розляже,
За Карпати відоб"ється, згомонить степами,
України слава стане поміж ворогами.
Чи кожний українець зможе розтлумачити ці рядки, - це по-перше? По-друге. ЧОМУ? ! слава моєї України повинна стати поміж ворогами? ! Яке мені діло до ворогів, які, судячи з цих рядків, десь там за Карпатами? Добра слава Неньки-України повинна лунати на весь Світ! , а на стояти поміж ворогами. На протязі всього гімну ми невтомно повторюємо:
"Душу, тіло ми положим за нашу свободу... "
Гімн незалежної України не є життєстверджуючим. Гімн не прославляє Украї

Га
Галина

Какие тупые ответы люди дают, смешно читать.

Эльвира
Эльвира

А какой с неё прок..

АА
Александр Андрусенко

бамбарбия киргуду

ШО
Шайдин Омаров

Меняю ковер три на четыре на такой же кусок сала. Хохол.

ОД
Ольга Дудова

"Українці - це Християни. " Стоп стоп стоп.. . ВЫ так считаете? Где это сказано, я что то пропустил! ? В Конституции Украины такого нет. Украине всего 21 год. Русь крестили только в 988 году. Но если так брать, то что до этого Украины не существовало?
А если вы сделали такой вывод, потому что количество христиан среди населения страны подавляющее большинство, то что истинный мексиканец должен быть католиком?

Екатерина Степанова
Екатерина Степанова

вмерла вмерла

Олег *
Олег *

ну а твой масковсий вообще гавно !!!лучше бы советские слова оставили в тексте

Юрий Сапрыкин
Юрий Сапрыкин

похороним

Sergei
Sergei

После прочтения с Вашим коментарием гимна Украины сложилось такое впечатление, что его на писали на улице Степана Бандеры во Львове.

Вениамин
Вениамин

Дякую Вас за цiкаве питання! А вiповiм так-для когось, Вона-ЖИВА, а деякi бачують-мертвою.. . Що до самого гiмна, то краще спитати у автора, шо вiн мав на увазi.

СГ
Светлана Гардина

Ше писькамми не задручковалы!

Andry Yakovlev
Andry Yakovlev

"Ще не вмерла Україна? "
ПОКА нет

Похожие вопросы
ще не вмерла украина?
Мне тут по онлайну: Ще не вмерла Украина! Подскажите куда и как?
Ще не вмерла України, ні слава, ні воля, Ще нам, браття українці, усміхнеться доля. Так вмерла или нет?
Вот зачем они пели "ще не вмерла Украина" ..?
Ще не вмерла? ? Или все уже?))
Цеевропа, ще не вмерла?
Как считать- Украина ще не вмерла или уже?
Ще не вмерла Австро-Венгрия ? +
Ще не вмерла України і слава, і воля...
Что это: воспоминание или предчувствие? Ще не вмерла...