Станислав
Станислав

укр яз) Помогите пожалуйста!!

1) Виділіть мовні засоби міжфразового зв'язку.
2) Порівняйте свої відповіді з поданою нижче інформацією.

Засоби міжфразового зв'язку за функцією поділяються на такі, що забезпечують єдність змісту тексту, і ті, що виражають логічні зв'язки між частинами тексту. До засобів, що забезпечують єдність змісту тексту, належать лексичний повтор, займенники і прислівники (хлопець — він, за річкою — там) , синоніми, перифрази (лев — цар звірів) , близькі за змістом слова (метробудівці — будівельники метро) , контекстні синоніми (О. Гончар — письменник) , родові і видові назви (сосна — дерево) , метафори (сніг — біла ковдра) і метонімії (Франція — Париж) . До цих же засобів належать і тематично близькі групи слів, протилежні за змістом слова, відповідність часово-видових форм, питальні риторичні речення.

Засобом вираження логічних відношень між частинами тексту служать вставні слова, що вказують на послідовність аргументів (по-перше, по-друге, отже, як бачимо) , речення із загальним значенням, слова із просторовим чи часовим значенням (справа — зліва, одного разу — потім — пізніше) , називні речення, сполучники (а, але, адже та ін.) , частки (же, навіть) , вставне слово навпаки тощо.

МАЕСТРО З ГЛУХОВА
У Болонській музичній академії золотими літерами на мармурі викарбувано ім'я Максима Березовського. 1771 року йому тут було присвоєно звання академіка як видатному музиканту.

Талант до музики у Максима помітили ще в дитинстві. З милого серцю Глухова їде він на навчання до Києво-Могилянської академії. Скоро і тут помітили його талант та й відправили до Санкт-Петербурга у Придворну капелу. А згодом, як одного з найобдаро-ваніших її співаків, посилають Максима на навчання до Італії.

Багато літ маестро із славного українського містечка Глухова зачаровував своїм красивим голосом найвишуканішу італійську публіку. На сцені театру у Ліворно поставив Максим Созонтович оперу «Демофонт» , виявив себе талановитим творцем церковної музики. Та коли повернувся до Петербурга, царедворці його не помітили. Зарахували знову до капели без будь-якої посади і перспективи. Три роки приниження і відчаю призвели талановиту людину до білої гарячки, а закінчилася ця життєва драма трагедією — самогубством.

Музична спадщина М. Березовського належить до класики хорового мистецтва. Лейтмотивом у ній є українська пісенна мелодія. Сьогодні хори і концерти Максима Березовського наснажують наше музичне відродження.

Дмитрий Спиридонов
Дмитрий Спиридонов

ищи на украинских сайтах.

Похожие вопросы
помогите решить задачу, пожалуйста !!!( на укр. яз.)
пожалуйста помогите с англ. яз
помоги пожалуйста с ан. яз
помогите с немецкимя яз ( пожалуйста
Помогите! ! !Срочно! ! !Задания по Укр. Яз.!
Помогите пожалуйста по русскому яз 5класс
Помогите составить слова из слова "Орфографічно-пунктуаційний" (УКР. ЯЗ,)
Помогите с англ яз: ( Пожалуйста!
Помогите пожалуйста с англ. яз.
Помогите найти происхождение фамилии... (Укр. яз.)