Анюта Круглова
Анюта Круглова

наведіть докази цілісності природи. помогите пожалуста

ДС
Дима Семёнов

Органічні речовини - вуглеводи та жири - є своєрідним пальним для живих істот. їхнє перетворення в організмі супроводжується виділенням енергії. Цей безперервний потік енергії також підтверджує цілісність природи. Варто сказати, що з відмерлих решток організмів через сотні років зможе утворитися паливо - торф чи вугілля. Усе це свідчить про цілісність живої та неживої природи.

Або ще такий приклад. Вітер підхоплює й несе дощові хмари. Врешті-решт важкі краплі води падають на землю рясним дощем. Його з нетерпінням чекають рослини - відтепер їхнє коріння одержало змогу всмоктувати воду разом з поживними речовинами. З води, що надійшла, та вуглекислого газу завдяки сонячній енергії утворюються органічні речовини, які так потрібні тілам живої природи. Але ж не вся дощова вода затримується в ґрунті. Частина її струмками збігає в річку. З часом під дією все тієї ж сонячної енергії вода випарується й знову утворить хмари. Як бачимо, тут також простежуються взаємозв'язок і цілісність природи. Подумавши, ви зможете самостійно навести багато прикладів на підтвердження цього.

Цілісність природи проявляється також у тому, що окремі чинники живої та неживої природи діють на організм одночасно. Так само одночасно організм відповідає на їхню дію.

Похожие вопросы
подскажите сочинене о природе ?? пожалуста
Помогите найти мульт ПОЖАЛУСТА!
Помогите пожалуста, подскажите
помогите пожалусто найти песню!
Пожалуста помогите подобрать новогодние конкурсы.
Помогите пожалуста решить буду благодарен
помогите пожалуста мне решить вопрос с компом
помогите с загадкой пожалуста!)
помогите пожалуста блезку прижгла утюгом
в чем доказ-во кармы?