МФ
М@рин@ Федорчук

помогите пожалуйста написать сочинение на укр. лит по теме: Моє враження від творчості Івана Франка? срочно надо

Виктория Покаместова
Виктория Покаместова

Іван Франко по праву займає особливе місце в українській літературі. Він відомий за межами України не тільки як поет, письменник, драматург, але й літературознавець, фольклорист, історик, перекладач. Із щедрої Франкової криниці черпають творчу наснагу нові покоління письменників, живописців, композиторів.
Провідною ідеєю його складного життя була ідея дружби народів без різниці рас, вір і національностей, у визвольній боротьбі проти світу рабства, капіталістичної експлуатації й дискримінації трудящих. Навіть в часи повної зневіри, коли здавалося, що ніякого просвітку в житті уже не буде, Франко знову й знову ставав до боротьби. Силу йому повертало все те ж почуття любові до людини і високої відповідальності перед трудящими. Усе життя письменника — боротьба за єдність держави, за свій народ.

Якби не І. Франко, багато перлин світової лірики не прийшло б до читача. Він прокладав мости дружби між народами і їх духовними скарбами. Найвідоміші твори І. Франка перекладені майже всіма мовами народів світу .Для світової культури він багато зробив як уважний поцінювач її художніх скарбів, як теоретик-аналітик, що бачив за поодинокими фактами літературного життя певні тенденції.

До Франкового слова ще за його життя уважно дослухалися маси трудящого люду різних національностей, що населяли клаптикову Австро-Угорщину. Їм був близьким письменник, що так правдиво описав життя селян і робітників, різних прошарків суспільства, що навчав єднати свої лави для організованих виступів проти експлуататорів.

Скрізь і завжди, говорив Франко, письменник повинен бути оригінальним. Він нетерпимо ставився до літературних шаблонів, закликав кожного письменника іти своїм шляхом у виборі теми, трактуванні образу та розробці сюжету. Він настійно радив літературній молоді «…не повторяти того, що вже другі забули, а не вносити у всесвітню скарбницю літератури хоч малу крапельку, а нового, свого власного, зачерпнутого з криниці того життя народного і індивідуального» .

Похожие вопросы
сочинение его величество язык. срочно нужно помогите что можно написать в сочинении на эту тему???
Пожалуйста помогите написать сочинение на тему Моя мама
пожалуйста. помогите написать сочинение на следующие темы:
Помогите пожалуйста написать краткое сочинение! Вот темы:
помогите пожалуйста написать сочинение, срочно
Помогите пожалуйста написать сочинение, на тему "мой современник"
Помогите написать сочинение пожалуйста срочно надо на тему
пожалуйста помогите написать сочинение на тему"как появились первые праздники" срочно
Помогите срочно написать сочинение!!! На любую тему из предложенных :
Пожалуйста помогите написать сочинение на тему (тема в пояснениях)