Улугбек Эргашев
Улугбек Эргашев

Сочинение на тему: "Чи потрібно займатися спортом? ". "

Татьяна Никольская
Татьяна Никольская

Чи потрібно займатися спортом?
Н. Д. Граевская, доктор медичних наук, професор
Сьогодні немає необхідності доводити величезне значення регулярних занять фізичними вправами для зміцнення здоров'я, попередження захворювань, підвищення стійкості та опірності організму. Пошкоджуюча дію гіпокінезії доведено численними вітчизняними і закордонними дослідженнями. Однак, коли мова заходить про вплив на здоров'я спорту, спрямованого на досягнення високих результатів, думки дослідників далеко не такі однозначні, бо гіперкінезія за певних умов також може виявитися небайдужою для здоров'я, сприяючи розвитку перенапруги, перехідних і предпатологіческіх станів.
Проблема здоров'я має для спорту особливе значення, бо воно безпосередньо вплив на збереження правильної інтегративної реакції організму на фізичні навантаження, а тим самим на спортивну працездатність і результати.
Науковий інтерес проблеми виходить за межі спорту, адже спорт вищих досягнень -- найкраща модель вивчення максимальних можливостей організму людини в екстремальних умовах. І не випадково саме дослідження спортивних медиків, накопичуючи на великому матеріалі дані про здоров'я і морфофункціональних особливості організму в процесі напруженої тренування і змагань, про діапазоні його функціональних резервів і можливостей, про перехідних станах від здоров'я до хвороби і ранніх ознаках предпатологіческіх станів, внесли істотний внесок у становлення науки про здоровий людину і теорії адаптації, у розуміння фізіологічної норми як оптимуму життєдіяльності в конкретних умовах [13, 35], що має велике значення для ряду галузей теоретичної, клінічної та профілактичної медицини та біології.
Проблему можна вивчати різними шляхами - порівнянням стану здоров'я спортсменів і неспортсменов, вивченням захворюваності спортсменів, динамічними спостереженнями в процесі занять спортом, вивченням віддаленого їх наслідки, тривалості життя і причин смерті спортсменів.

Похожие вопросы
Твір-роздум на тему: "Двомовнічть потрібна Україні чи ні?". "
чи потрібна тут кома?
чи потрібна у реченні двокрапка?
чи потрібно цивілізувати племена?
Чи потрібна в реченні двокрапка?
сочинение на тему спорт
мини сочинение по английскому на тему полезен ли спорт или нет
сочинение на тему (Спорт будущего)
Чи потрібно ставити кому?
Чи потрібна в Україні укранізація?