Алёна Александровна
Алёна Александровна

Перепишіть поданий уривок. Визначте, до якого стилю належить цей уривок; охарактеризуйте особливості цього стилю; випиші

Чим може бути дощ шкідливим? Затяжні дощі можуть завдавати чималої шкоди. Стікаючи по листках дерев, дощова вода вимиває з них вуглеводи, кислоти, поживні речовини. Листки реагують на це непасивно. Коли починається дощ, у них щільно закриваються всі продихи. І все ж вода вилучає з них багато речовин. Якщо, наприклад, листя вишні під укриттям містить 7 % калію, то на відкритому повітрі — лише 2,1 %. Дощ, який іде протягом двох діб, вимиває з листя більше половини калію. Через це, наприклад, бананові плантації в Індії після тропічних злив відчувають різкий його дефіцит. Під час дощу з рослин вимиваються інші поживні речовини. Так, листя дуба, осики, сосни на 1 га їх насаджень втрачає 6 —8кг азоту, 5 — 6 кг кальцію, 1 — 4 кг калію, 1 кг магнію, 200 — 500 г фосфору, 100 — 200 г сірки. Втрати цукрів можуть досягати кількох центнерів на 1 га насаджень, без урахування того, що під час дощу фотосинтез майже припиняється і нові цукри не утворюються. Дощ вилужує з рослин ростові речовини, а також активізує отруйні — коліни, що гальмують ріст сусідніх рослин. Так діють речовини, що виділяються листям волоського горіха, гіркого полину.
Погожої сухої осені в листках рослин в результаті фотосинтезу нагромаджуються цукри. Коли стає холодніше, з них утворюються антоціани — червоні, фіалкові, пурпурно-золотаві пігменти, які розквітчують осіннє листя. В дощову осінь фотосинтез теж відбувається, але цукри вилучаються з листя. Антоціанів через це у ньому майже немає, тому воно стає бляклим.

Антон
Антон

Ни чего не понятно. Абра кадабра какая то.

Похожие вопросы
Я би хотів дізнатися, яка це -недержавна та колективна форма власності??
Визначте, як обумовили історичні події періоду квітня- червня 1917р зміст 1 Універсалу Центральної Ради
Який стиль мовлення переважає у користувачів Інтернет, коли вони спілкуються на професійно орієнтованих форумах?
"революція пожирає своїх дітей.. "коли і у звязку із чим з'явився цей вислів . визначте причини і наслідки цього явища .
чому на вашу думку так трагічно склалася доля василя стуса? як це позначилося на його творчості?висловіть своє ставлення
Які с\з поданих словоформ не властиві для ОДС? Укажіть стиль у якому їх можна використовувати
У якому місті з'явився перший український театр???? Із чим це було пов'язано?
у круг навмання кинуто точку, яка ймовірність того що вона потрапить у квадрат вписанний у це коло?
Помогите написать сочинение на тему "Найбiльша трата яку тiльки можна зробити, - це трата часу"