Светлана
Светлана

Образ Мотрі та Мелашки))

Ев
Евгений

Мелашка вродлива, щедра й багата душею, вміє шанувати старших. її портрет — це типовий портрет українки: «Дівчина була невелика на зріст, але рівна, як струна, гнучка, як тополя, гарна, як червона калина, довгобраза, повновида, з тонким носиком. Щоки червоніли, як червонобокі яблука, губи були повні та червоні, як калина. На чистому лобі були ніби намальовані веселі тонкі чорні брови» . Не можна не помітити з описаного портрету, що автор ставився до своєї героїні з любов'ю і ніжністю. Саме теплотою і ніжністю відрізнялася Мелашка від Мотрі. А ще Мелашка більш терпляча. Взагалі, я думаю, і сьогодні люди повинні бути терплячими і до часу, в якому живемо, і до людей, які поруч із нами. Тоді всім буде жити краще.

Мелашка не може, як Мотря, зневажливо ставитися до Кайдашихи, бо вона матір її чоловіка, але не може й миритись із сварливою Кайдашихою, а тому залишається в Києві. І, як не дивно, Кайдашиха відчула цю велику внутрішню силу Мелашки — не сміла більше грубо ставитись до неї.

Однак умови, в які повернулася Мелашка, роблять і її більш жорстокою і егоїстичною. Горда і «бриклива» Мотря не полюбила тихої спокійної Мелашки, можливо, тому, що, дивлячись на неї, бачила вади свого характеру й поведінки. Адже Мотря була розумна, моторна і працьовита жінка.

Похожие вопросы
Какие есть литературные произведения на тему "Мать - не та, что родила, а та, что воспитала"?
Образ Хлестакова. У меня для вас задание Образ Хлестакова за ранее спасибо .
не та речь хороша, а хороша та что убеждает объединяет,... как сказать своими словами?
кто? Есть вопрос! кто была та единственная женщина которою любил Есенин? та единственная ???
Образ матерi та дружини Лукаша (Леся Украiнка "Лiсова пiсня")
образы героев в стихе "зинка". образы лирических героев
Какая книга лучше "Письма к друзьям " или "Письма к брату Тео"? А может не та и не та?
образ хлестакова просто его образ
объяснить смысл афоризма " Не та речь, что убеждает, а та, что убеждая, объясняет"
А у Вас какая нога не та? что вы не в духе, когда с нее встаете..:)