Со
Софья

помогите написать сочинение плизз!!!

Мне на завтра нужно сочинение у публіцистичному стилі на одну из тем: "На кого я хотів би бути схожим", "Наші справи говорять за нас" помогите найти. Или как начать хотя бы писать?

ЕТ
Евгений Тренд

Протягом життя людина, розвиваючись і вдосконалюючись, споглядаючи навколишній світ, знаходить для себе в ньому щось особливе, близьке безпосередньо їй одній. І залежно від того, який світ вимальовує в своїй уяві, вона прагне (так мені здається) бути схожою на певних видатних особистостей. У кожного вони свої.

Так сталося, що я, здобуваючи знання з хімії, захопився вивченням життєвого і наукового шляху видатного українського вченого Володимира Івановича Вернадського. Яка велика людина відкрилася переді мною!

Прикро, що мало учнів (та й взагалі мешканців нашої країни) знають, хто та­кий Володимир Іванович Вернадський. Геніального вченого знають тільки науковці. А більшість людей, якби в них спитали, у відповідь лише розведуть руками або в кращому випадку скажуть, що це якийсь професор. На слуху в кожного з нас багато інших, справді великих учених, проте жоден з них не може зрівнятися із Вернадським, з геніальністю його думок, ідей.

Після того, як я прочитав про цю людину все, що тільки міг знайти, я переконався: весь світ повинен знати великого сина українського народу, нащадка запорозького козака, геніального вітчизняного вченого!

Тяжко хворий, без ліків, їжі і належного догляду, у непритомному стані, він понад місяць перебував між життям і смертю. Після одужання приїздить до Сімферополя і починає активну роботу в університеті, незважаючи на голод, злидні. Він читає лекції, на які поспішають студенти й викладачі, потім створює мі­нералогічний кабінет.

Завдяки невтомній цілодобовій роботі і завзяттю ректора Володимира Івановича Вернадського Таврійський університет за короткий час став осередком наукової думки й найкращої освіти.

Саме він, повернувшись до Петрограда, стає завідувачем мінералогічного і геологічного музеїв, очолює власну радіохімічну лабораторію. Йому вдалося навіть організувати метеоритну експедицію до Сибіру, під час якої вперше було обстежено місце падіння загадкового тунгуського метеорита.

Сьогодні, коли люди безпосередньо зіткнулися з багатьма екологічними проблемами, громадськість починає розуміти значення наукових результатів і перед­бачень Володимира Вернадського. Майже через півстоліття вчені виявляють дивовижну сучасність і точність його прогнозів. В історії ми знайдемо небагато діячів науки, котрі змогли б зрівнятися з Вернадським за широтою кругозору, си­лою розуму і вражаючою творчою активністю в різних галузях людської думки.

Мені хочеться про цю людину розповісти всім і все, що сам знаю. Думаю, багато ще знайдеться людей, шанувальників цього великого вченого. Саме на цю людину хотілося б бути схожим і мені. На людину, в якій досконало злилися і прекрасна душа, і великий розум, і прагнення робити для людей добро. Ну как?

Похожие вопросы
Помогите, написать миниатюрное сочинение
помогите написать сочинение пожалуйста!!
помогите написать сочинение плизззз!
Помогите написать сочинение, пожалуйстааааааа...
помогите написать сочинение моя бабушка
Пожалуйста Помогите написать сочинение!?
Помогите, написать вывод в сочинении
Помогите написать сочинение миниатюру.
народ помогите плизз написать сочинение про автомеханика. мне
помогите написать мини сочинение на тему в лесу. плизз оч надо