ЕК
Евгения Колбина

Географічне положення Євразії . Їсторія відкриття та осовєння. Їсторія відкриття та осовєння. ГГГ

На
Надежда

Євразія - найбільший на Землі материк. Його площа (з островами) перевищує 53 млн км2, що становить 1/3 частини суходолу. На материку і прилягаючих до нього островах розташовані дві частини світу - Європа й Азія.
Материк цілком міститься у Північній півкулі. У Південній півкулі цілком або частково лежать тільки острови Індонезії. Перевалена частина Євразії розташована у Східній півкулі. Тільки крайня західна і східна частини материка і ряд островів знаходяться у Західній півкулі.
Далі дивись - Географічне положення Євразії

Перші люди з*явилися і мешкали в Африці.
Близько 42-45 тис. років тому вони відкрили Євразію і з того часу почалося її освоєння людством.
Детальніше - Древнейшие географическеи открытия. Освоение Евразии
Євразію здавна називають Старим Світом, що й не дивно, оскільки відомості про материк є в працях ще античних географів — Геродота та Птолемея. Вони склали перші карти, на яких зображували відомий на той час суходіл, розділений Середземним і Чорним морями. Північну частину материка називали Європою, а південну — Азією. Поступово знання про Євразію розширювалися. На межі X ст. нормани освоїли північні райони Атлантики, відкрили Ісландію. В XI — XIII ст. внаслідок хрестових походів, дипломатичних і торговельних зв'язків географічні уявлення європейців поглиблюються. Подорожі, зокрема європейських купців, дали змогу зібрати важливі відомості про країни Центральної та Східної Азії.
З-поміж мандрівників XIIIст. найвідомішим є венеціанський купець Марко Поло, який прожив у Китаї понад 17 років. Йому вдалося відвідати різні країни материка, здійснити морські плавання від східних берегів Китаю до Перської затоки. У своїй "Книзі" Марко Поло описав не відомий тоді європейцям світ далекої Азії.
Ознайомлення з окремими регіонами Євразії продовжувалося в епоху Великих географічних відкриттів (XV-XVII ст.) . Тоді португальці, зокрема Васко да Гама, знайшли морський шлях до Індії через Атлантичний та Індійський океани. В той же час англійці та голландці шукають північно-східний прохід до багатих земель Південної Азії. Не залишаються поза увагою і внутрішні райони материка. Російські землепрохідці дослідили впродовж 50 років величезні простори Сибіру від Уральських гір до Тихого океану, нанесли розвідані землі на карту і описали їхню природу. Епоха землепрохідців закінчується відкриттям Семеном Дежньовим протоки, що відокремлює Азію від Північної Америки. її було названо пізніше Беринговою, на честь видатного мореплавця Вітуса Беринга.
Справжні наукові дослідження Євразії розпочалися в XVIII ст. Особливе значення в історії досліджень півночі материка мають Камчатська і Велика Північна експедиції під керівництвом Вітуса Беринга та Олексія Чирикова (мал. 169). Експедиції того часу детально вивчають природу внутрішніх районів Азії. У XIX ст. були засновані наукові географічні товариства в Парижі, Берліні, Лондоні та в Росії. Саме географічні товариства різних країн стають організаторами численних експедицій з вивчення природних умов континенту. Результативними були дослідження О. Гумбольдта, Ф. Літке, Д. Лаптєва, П. Семенова-Тян-Шанського
Таким чином, на початку XX ст. Євразія була досліджена майже повністю. Вивчені обриси узбережжя, рельєф, клімат, басейни великих річок, органічний світ внутрішніх областей континенту, складені різноманітні тематичні карти практично всіх регіонів.
Вивчені обриси узбережжя, рельєф, клімат, басейни великих річок, органічний світ внутрішніх областей континенту, складені різноманітні тематичні карти практично всіх регіонів.

Лёха
Лёха

дата відкриття Євразії???

Похожие вопросы
географическое положение атлантического океана
пож-та, помогите!!!!
індійський океан географічне положення хто що знає?
Чем отличалось положение человека, отрабатывающий долг, от положение раба?
економіко географічне положення Північної америки
Чому на земній кулі відбувається закономірна зміна географічних поясів від екватора до полюсів
як змінити відкриття нової вкладки
Які овочі і фрукти потрапили в Європу внаслідок географічних відкриттів
чому на вашу думку висадку союзницьких військ італії не можна вважати відкриттям другого фронту
Позитивні та негативні риси політично-географічного положення України? Та загальна оцінка політичного положення країни?