Н:
Наташкин :)

друзья, подскажите пожалуйста, как рассчитать сумму премии, прибыль бухгалтерскую...

надо рассчитать:
1. сумму премии,

2. прибыль бухгалтерскую

3. сумму издержек обращения по реализованным товарам,

4. ндфл из заработной платы,

5. средний процент торговой надбавки

ЯП
Ярослав Павловец

Прибуток Метод прямого розрахунку базується на тому, що кількість продукції, що реалізується (обсяг продажу) по кожній номенклатурній позиції множать послідовно на ціни реалізації та на загальні витрати кожної одиниці . Різниця між сумами обох добутків по всім позиціям номенклатури складає плановий обсяг прибутку. По продукції яка є непорівняною загальні витрати кожної одиниці повинні визначатися за плановими індивідуальними калькуляціями. При цьому використовують формулу: П = В – З або П = П1 + Пт – П2, (1)Де П – прибуток, В – виручка від реалізації продукції ; З – загальні витрати реалізованої продукції, які включають в себе собівартість реалізованої продукції, адміністративні витрати та витрати збуту; П1, П2 – відповідно прибуток в залишках готової продукції на початок та кінець планового року; Пт – прибуток в товарній продукції планового року, яка визначається виходячи з плану виробництва по розгорнутій номенклатурі, планових калькуляцій по кожному виробу, кошторисів управлінських та комерційних витрат.
До аналітичного методу відносять також планування прибутку на основі базової рентабельності. Базова рентабельність – це відношення валового прибутку по товарній продукції до загальних витрат по ній за звітний період. При плануванні аналітичним методом необхідно вирішувати послідовно такі задачі:1) розрахунок базової рентабельності як відокремленої частки очікуваної суми прибутку за звітний рік на собівартість порівняної товарної продукції за той же період. Він здійснюється за формулою: Рб = (По : Стп) х 100%, (3)Де Рб – базова (очікувана) рентабельність; По – очікуваний прибуток за звітний базисний рік; Стп – собівартість товарної продукції базисного року. 2) обчислення обсягу товарної продукції в запланованому періоді за собівартістю звітного року і розрахунку прибутку на товарну продукцію виходячи з базової рентабельності. При цьому розрахунок прибутку по товарній продукції на основі базової рентабельності здійснюється за формулою: Птп = Туб х Пб, (4)Де Птп – прибуток по товарній продукції запланованого року; Туб – обсяг товарної продукції в оцінці за собівартістю базового періоду. 3) облік впливу на плановий прибуток різних факторів: зміни (зниження чи збільшення) собівартості продукції в запланованому році; підвищення якості та сортності реалізованої продукції; зміни рівня цін на продукцію, що продається.

ПДФО У разі якщо платник податку отримав місячний дохід у вигляді заробітної плати 15000 грн, то податковий агент повинен виконати наступний алгоритм оподаткування даного доходу:
ЄСВ: 15000 грн. х 3,6% = 540 грн, де 3,6% – єдиний соціальний внесок.
База оподаткування ПДФО: 15000 – 540 = 14460;База оподаткування ПДФО у 2013 р. до якої застосовується ставка ПДФО 15%:
11470 (10 мінімальних зарплат на на 1 січня 2013 р. ) х 15% = 1 720,50;За ставкою 15% оподатковується дохід 11470 грн, з якого ПДФО дорівнює 1 720,50 грн;
База оподаткування ПДФО у 2013 р. до якої застосовується ставка ПДФО 17%:(14460 – 11470) х 17% = 508,30;За ставкою 17% оподатковується дохід 2990 грн, з якого ПДФО дорівнює 508,30 грн;
Разом ПДФО1 720,50 + 508,3 = 2228,80 (грн. )

Похожие вопросы
Чему равна бухгалтерская прибыль?
рассчитать налог на прибыль
как рассчитать бухгалтерскую и экономическую прибыль
как рассчитать прибыль
. Рассчитать ежемесячную сумму амортизационных отчислений составить бухгалтерские проводки
здравствуйте! подскажите пожалуйста как рассчитать сумму НДФЛ
Налог на прибыль. Как рассчитать сумму авансового платежа налога на прибыль за отчетный период?
Помогите пожалуйста, рассчитать сумму авансового платежа налога на прибыль за отчетный период:
Как рассчитать бухгалтерскую прибыль? Есть баланс. Нужны формулы.
Помогите составить бухгалтерские проводки и рассчитать суммы