АГ
Анна Галайда

поширення гідрогену в природі? нужен реферат на 1 страницу на украинском языке! спасибо зарание.

Ruslan
Ruslan

Водень знаходиться у вільному стані Землі лише в незначних кількостях. Іноді він виділяється разом з іншими газами при вулканічних виверженнях, а також із свердловин при видобутку нафти. Однак у вигляді сполук водень дуже поширений. Це вже з того, що він становить дев'яту частину маси води. Водень входить до складу всіх тваринних і рослинних організмів, нафти, кам'яного та бурого вугілля, природних газів і ряду мінералів. Перед водню із усієї маси земної кори, вважаючи води і повітря, припадає близько 1%. Однак при перерахуванні відсотка від загального числа атомів зміст водню у земній корі 17%. Водень найпоширеніший елемент космосу. На її частку припадає близько половини маси Сонця і більшості інших зірок. Він міститься в газових туманностях, в міжзоряному газі, входить до складу зірок. У надрах зірок відбувається перетворення ядер атомів водню в ядра атомів гелію. Цей процес протікає з виділенням енергії; багатьох зірок, в тому числі для Сонця, вона є головним джерелом енергії. Швидкість процесу, тобто кількість ядер водню, перетворювалися на ядра гелію в одному кубічному метрі за секунду, мала. Тому й кількість енергії, що виділяється в одиницю часу в одиниці об'єму, мало. Однак, внаслідок величезності маси Сонця, загальна кількість енергії, що генерується і випромінюваної Сонцем, дуже велике. Воно відповідає зменшенню маси Сонця приблизно на 4 млн. тонн на секунду.

У Всесвіті

Водень - найпоширеніший елемент у Всесвіті. На його частку припадає близько 92% всіх атомів (близько 8% складають атоми гелію, частка всіх інших разом узятих елементів - менше 0,1%). Таким чином, водень - основна складова частина Зірок і міжзоряного газу. В умовах зоряних температур (наприклад, температура поверхні Сонця ~ 6000 ° C) водень існує у вигляді плазми, в міжзоряного просторі Цей елемент існує у вигляді окремих молекул, атомів і іонів і може утворювати молекулярні хмари, значно різняться за розмірами, густиною та температурою.

Земна кора і живі організми

Масова частка водню у земній корі становить 1% - це десятий за поширеністю елемент. Однак його роль в природі визначається не масою, а числом атомів, частка яких середовища решти елементів становить 17% (друге місце після кисню, частка атомів якого дорівнює ~ 52%). Тому значення водню в хімічних процесах, що відбуваються на Землі, майже так само велика, як і кисню. На відміну від кисню, існуючого на Землі і в зв'язаному, і у вільному станах, практично весь водень на Землі перебуває у вигляді сполук; Лише в дуже незначно кількості водень у вигляді простого речовини міститься в атмосфері (0,00005% за обсягом) .

Водень входить до складу практично всіх органічно речовин і присутній у всіх живих клітинах. У живих клітинах за кількістю атомів на водень припадає майже 50%.

Похожие вопросы
Нужен стих про осень на страницу на украинском языке!! ! Срочно!
нужен реферат на английском языке о каком нибудь животном, заранее всем спасибо!!!!
Реферат на украинском языке, а цитата в реферате из учебника на русском языке - как быть?
Помогите пожалуйста нужен АНИКДОТ про РУССКИЙ ЯЗЫК???? Заранее спасибо! Заранее спасибо!
Нужен реферат по метрологии
Помогите с украинским языком. Заранее спасибо!!!
Нужен монолог на украинском языке
что означяет слово урал на тюркском языке? Зарание спасибо! Зарание спасибо!
Нужен реферат по биологии на 1\2 страницы
УКРАИНСКИЙ ЯЗЫК 6-класс!!!! ПОМОГИТЕ ПОЖАЛУЙСТА, НА ЗАВТРА СРОЧНО НУЖНО!! ЗАРАНЕЕ СПАСИБО)