Маша Даленкина
Маша Даленкина

в чем виноват свидригайлов перед дуней

КА
Кирилл Андреев

Аркадій Іванович Свідрігайлов

«Это было каное-то странное лицо, похоже как бы на маску: белое, румяное, с румяными, альми губами, с светло-белокурою бородой и с довольно ещё густыми белокурыми волосами. Глаза были как-то слишком голубые, а взгляд их как-то слишком тяжел и неподвижен. Что-то было ужасно неприятное в этом красивом и чрезвычайно моложавом, судя по летам, лице» , - таким зображає портрет героя автор.
Історія життя Свідрігайлова відображала аморальність його натури. Минуле Аркадія Івановича було темним, говорили, що він скоїв не один злочин, в тому числі й наругу над дитиною, проте уник покарання з боку закону.
Зустрівшись з багатою поміщицею Марфою Петрівною, закохав її в себе та одружився. Жив коштом дружини, котру не поважав. Коли в маєтку Свідрігайлових з’явилась вродлива Євдокія Раскольникова, відверто почав її переслідувати та намагався звабити, а коли це не вдалось, оббрехав дівчину перед дружиною. Запальна Марфа Петрівна вигнала Євдокію Романівну, зганьбила її, а потім, коли дізналась правду, з не меншим запалом взялась захищати дівчину.
Мрії про молоду красуню спонукали Свідрігайлова до чергового злочину: він вбив дружину, але здійснив це так хитро, що знов уник покарання. Аркадій Петрович вирушив у Петербург, щоб таки зробити Євдокію Романівну своєю коханкою. Переслідуючи дівчину, він ні перед чим не спинявся. Випадково підслухавши розмову Родіона Раскольникова та Соні, дізнався, хто вбив стару лихварку та її сестру. Саме доносом в поліцію на брата Євдокії він і почав шантажувати Раскольникову. Дівчина ладна була застрелити свого мучителя, але не змогла натиснути на курок – їй важко було вбити навіть негідну людину.
Намагаючись здобути кохання Євдокії Романівни, Свідрігайлов в той же час сватався до 16-річної дівчини, підкупивши її не надто заможних батьків подарунками. Його тішила влада над цією родиною, ніяковість дівчинки, котра панічно боялась і не любила його, дорослого чоловіка, але не могла дати відсіч ні Аркадію Івановичу, ні власним батькам…
Однак крихти сумління у Свідрігайлова ще залишились. Мабуть, саме тому цей жахливий чоловік покінчив життя самогубством – застрелився.

Похожие вопросы
где совершил самоубийство свидригайлов
В какой город увез Дуню, дочь станционного смотрителя, ротмистр Минский?
почему из станционного смотрителя Дуня невернулась к отцу
Написать развернутый ответ «Мое отношение к поступку Дуни»
Кто подарил Авдотье Романовне часы? Точно помню, что не Лужин) ) Забыла. Может быть, Свидригайлов?
раскольников и свидригайлов
Вопрос по произведению. Что произошло с Дуней, дочерью "Станционного смотрителя?
что передает Раскольников Дуне перед признанием? Роман преступление и наказание!
как Дуня Раскольникова узнает, что ее брат - убийца?
Как восприняла Дуна весть о том что ее Брат убийца? Очень надо прошу