МА
Мария Александровна

Вона народилася у стародавньому слов’янському місті, яке було засноване на р. Рось ще князем Ярославом Мудрим

. Вона народилася у стародавньому слов’янському місті, яке було засноване на р. Рось ще князем Ярославом Мудрим. У давнину місто носило назву Юр’їв. Городяни на честь своєї славної землячки назвали вулицю і один із житлових масивів міста. Під час Великої Вітчизняної війни ця жінка досконало воло діла не лише гвинтівкою, а й зброєю слова. Її полум’яні звернення лунали у містах США, Канади та Великобританії. Назвіть ім’я жінки, в яких боях вона брала участь, якими нагородами відзначена?

АХ
Александр Холодилин

Це Павліченко Людмила Михайлівна (12 липня 1916, Біла Церква — 10 жовтня 1974, Москва) — радянський снайпер під час Другої світової війни, Герой Радянського Союзу, Орден Леніна.
Народилася в місті Біла Церква - саме так зараз називаеться місто, яке було засноване на р. Рось ще князем Ярославом Мудрим і яке носило в давнину назву Юр’їв.
Лейтенант Павличенко воювала в стрілецькій Чапаєвській дивізії. Брала участь у боях у Молдавії, в обороні Одеси та Севастополя. До липня 1942 року на рахунку Л. М. Павличенко було вже 309 німецьких солдатів та офіцерів (у тому числі 36 снайперів супротивника) [2]. Крім того, за період боїв Л. М. змогла навчити велику кількість снайперів.

У червні 1942 року Людмила була поранена. Незабаром її направили з делегацією до Канади та США. Під час поїздки вона була на прийомі у Президента США Франкліна Рузвельта. Американський співак в стилі кантрі Вуді Гатрі написав про неї пісню «Miss Pavlichenko»

Похожие вопросы
История. Расцвет киевской руси при ярославе мудром.
Исторический портрет Ярослава Мудрого по плану.
сколько длилось правление Ярослава Мудрого
Проаналізуйте внутрішню і зовнішню політику князя Ярослава Мудрого
Чем деятельность Ярослава Мудрого отличалась от деятельности других князей?
Вона нородилася у стародавньому словянському місті
Вона народилася у стародавньому слов’янському місті, яке було засноване на р. Рось ще князем Ярославом Мудрим.
У якому місті з'явився перший український театр???? Із чим це було пов'язано?
. Каково было направление деятельности князя Ярослава Мудрого?
НУ ШО ТАМ НА ""НЕЗАЛЕЖНОЙ, СВИДОМЫЕ, ЯК ВОНИ? ЩЕ НЕ ВМЕРЛА?