ВШ
Виктория Шамрова

місто розташоване на березі Мічиган. Найбільший транспортний вузол США

Юлия Барановская
Юлия Барановская

Третім найбільшим містом США є Чикаго. Це місто в США є другим за значимістю фінансовим центром країни і найбільшим транспортним вузлом Північної Америки. Чикаго розташоване на південно-західному узбережжі озера Мічиган, в штаті Іллінойс. http://korysne.co.ua/najbilshi-mista-ssha/

ЧИКАҐО (8,5 млн жителів) виник на березі озера Мічиґан там, де переваги Приозер'я про¬являються найбільше. Озера тут заходять найдалі вглиб материка і близько до басейну Міссісіпі й перетинаються з найкоротшим шляхом з Пів¬нічно-східного Атлантичного узбережжя на захід. Центральне положення щодо покладів вугілля і залізної руди та масових ринків країни також очевидне. Дуже швидко місто стало природним центром величезного сільськогосподарського хінтерланду і головним транспортним вузлом всередині країни. Швидке зростання Чикаґо в другій половині XIX ст. вражало сучасників і залишило значний слід в американській історії. Майже 100 років Чикаґо посідав друге місце в країні після Нью-Йорка і тільки в 70-х роках його обігнав Лос-Анджелес.
Чикаґо виділяється розмірами фінансово-тор¬гової та ділової діяльності. Тут знаходяться найбільші в США ринки пшениці, кукурудзи, сої, худоби, а фондова біржа є другою після Нью-Йоркської. Тільки Нью-Йорку він поступається і за кількістю штаб-квартир великих корпорацій. Провідне місце Чикаґо посідає в торгівлі по пошті (корпорація «Сіре, Робак» ) і в розповсюдженні комп'ютерів та комплектуючих.
Транспортний вузол Чикаґо включає річковий та океанський порти, 9 суперавтострад, до двох десятків основних залізниць і багато трубопро¬водів. Аеропорт «О'хейр» вважається найзавантаженішим у світі.
Головними галузями промисловості Чикаґо є харчова, поліграфічна, фармацевтична, металур¬гія і металообробка, загальне та електромашино¬будування. Металургійні комбінати в самому Чикаґо та його передмістях, з яких найвідомішим стало «Місто сталі» — Ґері, виплавляють близько 3/10 американської сталі. Серед машинобудівної продукції — будівельна техніка, промислове обладнання, освітлювальна апаратура, елект¬ронні компоненти, телекомунікаційні електронні системи. До 50-х років Чикаґо був найбільшим у світі осередком боєнь. Через його відомий ринок худоби щороку проходило до 19 млн голів, а їх забоєм займалися понад ЗО тис. чоловік. Зараз ця галузь емігрувала в місця відгодівлі тварин, але Чикаґо залишається найбільшим у США цен¬тром харчової промисловості: печені вироби, ку¬курудзяні сніданки, солодощі, сосиски та ков¬баси, спеції тощо.
У Чикаґо понад 1200 лабораторій проми¬слових корпорацій. Місто є лідером у дослідженні мирного атома. Тут знаходиться Національна
лабораторія Комісії з атомної енергії. В 1942 р. в університеті Чикаґо побудовано перший атомний реактор. Зараз 60 % електроенергії в районі Чикаґо дають АЕС. В місті багато видавництв і 5 воно відоме своїми науковими і популярними, в тому числі енциклопедичними виданнями. Чикаґо є великим культурним центром. Серед закладів культури музей науки і промисловості, музей історії природи, художній інститут, планетарій і акваріум, публічна бібліотека. В даунтауні міста понад 50 хмарочосів, включаючи Сієр Тауер, а їх фронт на березі озера вражає своєю імпозант¬ністю і став своєрідною візиткою міста.

Похожие вопросы
почему штат юта транспортный центр
Находится ли австралия на перекрёстке транспортных магистралей?
Івано-Франківці є? Питання про місто
Ценится ли Российское транспортное образование в Европе или США
чому назвали місто миргородом
аудіокнига "місто" - Валер'яна Підмогильного. дайте силку на скачування аудіокниги "Місто" - Валер'яна Підмогильного
Що Вас найбільше приваблює у подорожах. Що Вас найбільше приваблює у подорожах?
Укажіть чинники, які обумовили розташування найбільших центрів машинобудування Великої Британії і Італії
найбільший підвісний міст
економічні райони України, де сконцентровано найбільше підприємств целюлозно-паперової промисловості?