Анютка
Анютка

повсякденне життя українців у другій половині 19 століття. помогите найти информацию желательно с картинками очень нужно!

помогите найти информацию желательно с картинками очень нужно!

ЮС
Юлия Слышкова

Кобзарь и иллюстрации Т. Г. Шевченко Вам в помощь. Целевая аудитория и более подробная инфа - на ukr.net

EC
El Camino ***

ты же только начала интернетом пользоваться. в гугле надо писать это всё . и картинки там же

Наталья Александрова
Наталья Александрова

Основним типом традиційного житла в Україні в другій половині ХІХ ст. залишалася хата. Це затишна, найчастіше білена зовні і всередині, будівля під солом’яним дахом. Провідним типом житла була хата з одним житловим приміщенням, з’являються також двокамерні й трикамерні будинки.
Дану тенденцію легко прослідкувати в сучасному житті, окрім солом’яного даху, звичайно. Я маю на увазі відомі Вам одно-, дво-, а також трикімнатні квартири.
Тепер стосовно інтер'єру. Звичайно, говорити про повне збереження внутрішнього вигляду будинку, порівняно з другою половиною ХІХ ст., ми не можемо. Але поглянемо глибше. Житлове приміщення чітко поділене на умовні зони: праці, відпочинку, місце для молитви. Сьогодні популярними є однокімнатні квартири з чітким плануванням інтер'єру, без поділу на кімнати за рахунок стін, провідне місце має вільний простір.
На другу половину ХІХ ст. в Україні традиційно зберігалася моногамна сім’я (одна жінка, один чоловік), яка існує і сьогодні. Провідною функцією сім’ї була, і залишається, виховна, яка слугує для передачі дітям батьківського досвіду, культурної спадщини і сприяє формуванню в них ціннісних орієнтацій у житті.
Українська жінка традиційно була хранителькою домашнього вогнища і добробуту. Постійними хатніми обов’язками жінки були: дітей доглядати, варити, пекти, обшивати сім’ю, прясти, ткати, хату прибирати, доглядати худобу. Окрім того, жінки виконували ще й сезонні роботи. Таким чином, жінка працювала протягом дня більше часу, ніж чоловік, але ця робота була фізично легшою.
У другій половині ХІХ ст. статус жінки дещо змінюється. Про це свідчить майже рівномірний розподіл батьківського майна між усіма членами родини, у тому числі й між доньками. Жінка нарівні з усіма мала право на особисте майно, яке вона могла придбати за власні гроші.
Жінки з вищих верств отримали можливість здобувати кваліфікацію та середню й неповну вищу освіту. Поступово вони вливалися в громадсько – політичну роботу й привертали увагу до жіночої долі, ставали на захист своїх знедолених сестер. Подібні тенденції прослідковуються й сьогодні: нас оточують жінки – науковці, політики, письменники, викладачі… Перелік можна продовжувати ще довго.

Похожие вопросы
Помогите найти фотки парней в очках!!!! Желательно лет 15-19, миленьких на внешность)) ) очень-очень нужно!!!
Какая программа может найти информацию или картинки по картинке)
Нужна информация по картинке !
Помогите найти информацию о грызунах.
помогите найти картинку утенка.... пожалуйста очень, очень нужна!))
Помогите найти информацию, очень надо!!!
пожалуйста, помогите. очень срочно нужно найти информацию
реферат повсякденне життя українцiв 19 столiття по Iсторiї України
Ребята помогите найти картинку очень нужно.
Помогите найти картинку, очень срочно нужна.