АС
Алексей Суровец

Звідки родом огірки?

Любоня
Любоня

Огірок з'явився в культурі більше 6 тис. років тому. Батьківщина цього виду - тропічні та субтропічні райони Індії та Китаю, де він досі росте в природних умовах. Згадані в Біблії як овоч Єгипту (Числа 11:5).

Відомо, що 200 рік до н. е. огірки були завезені з Персії в Китай.

У Європі огірки з'явилися завдяки англійцям, які їх привезли з Вест-Індії. Їм належить і дивний винахід - скляна трубка-циліндр, так зване «огуречное скло» , використовуване для того, щоб плоди огірків виходили правильної форми Ідея його створення приписується Джорджу Стефенсону, винахідникові паровоза.

Є версія, що в Росію огірок потрапив з Візантії з купцями в XV в. Вже в травниках XVII ст. про огірках пишуть як про лікувальному рослині. А в XVI вони вже настільки були визнані та улюблені, що згадуються в «Домострої». При Петрові I існував спеціальний город, де огірки вирощували поруч із кавунами і динею. Одним з найулюбленіших страв у Росії стає «чорна» юшка, яка готувалася з м'яса, відвареного в огірковому розсолі з домішкою різних прянощів.

Вже в XVII ст. в «Прохолодному вертограде» про огірках пишуть як про лікувальному рослині. Відвар огірків радили пити замість води, так як він «всяку спрагу тушкує».

28 липня, наголошується один з найбільш незвичайних свят - Міжнародний день огірка. Це свято виник за ініціативою жителів стародавнього російського міста Суздаля, де з огірками кулінари витворяють формені чудеса.
Огіркові рекорди навіть занесені до книги Гіннеса. Так найдовший огірок - 1,83 м вирощений в Угорщині і відноситься до китайської різновиди огірків. У приміщенні вдалося виростити огірок вагою більше 6 кг. , а на повітрі трохи менше - 3,7 кг.

P. S. Ай я молодца :-)))))))))))))))))))

АИ
Александр Иванов

почитай энциклопедию по ботанике в библиотеке) точно найдешь ответ) САМ

Похожие вопросы
скажите дикая капуста: какой род, сесейство, отряд, класс, тип, подцарство, царство?
у меня плохо родит фундук а сережек выбрасывает много
К какому роду отночится капуста огородная
сколько видов и родов в семействе виноградовых?
Откуда родом огурцы?
Этот цветок из рода орхидей?
Что за растения? ? Помогите определить пожалуйста! род, семейство, вид.
откуда начинаются странствия Энея? звідки починаються мандри енея?
Че у нас с картошкой то? почему на следующий год не родиться?
Как называется растение на фото? Определите род, вид - как получится. Ссылки, подтверждающие ответ, обязательны!!