Виктория Назарова
Виктория Назарова

твір-роздум "чому дітям та онукам слід розповідати про життя наших предків, про давні порядки" на 1-1,5 сторінки

оч нужно по укр літ задалі а завтра здавать прідумать нічо немогу!!!! помогіте плиззззззззззззззз! XD!=)!;)!:)!

СРОЧНО НУЖНО!! !
С
Р
О
Ч
Н
О

Н
У
Ж
Н
О

П
Л
И
З

помогите
ПОМОГИТЕ

хто нибуть напишите
ппппппппппппппплллллллллллллллллллллллллииииииииииииииииииизззззззззззззззззз!!! !
я не хочу кол по укр лит

ИК
Иришка Круглова

Матвей Парижский (ок. 1200 - 1259) : "Природа вложила в сердце каждого человека желание знания. Человек без образования, без воспоминания о совершившихся событиях впадает в ту тупость, которая свойственна животным. Его прозябание можно уподобить положению человека, заживо погребенного. Если вы забудете и презрите тех, кто умерли давно и оставили вас, кто вспомнит о вас самих?... Жить, избегая примера злых, следуя шаг за шагом примеру добрых.. . вот истинная цель книг, вот верное изображение обязанностей человека".

АП
Андрей Полозов

Визвольні традиції наших предків І. Франко у творі «Захар Беркут» блискуче втілив у художніх образах тухольців, Захара Беркута, Максима, Мирослави. Він змалював картини героїчної боротьби проти монгольської навали. Любов до батьківщини керує всіма вчинками тухольців. Захищаючи свою батьківщину, народ сповнений патріотичного піднесення, здатний на високий подвиг. Мов казковий велетень, перемагає він вдесятеро сильнішого ворога.
Всі тухольці — активні учасники боротьби з монголами. Їм є що боронити: у кожного є невеликий шматок рідної і такої прекрасної землі-матері. Вони працьовиті, спільними зусиллями викували у твердій скелі вигідні стежки, провели в горах дорогу, засівали зерном поля, будували на річці загати, а тепер зупиняють ворога. Як прекрасно описує І. Франко захисників, які добирає порівняння, епітети, метафори! «Любо було глядіти на ті здорові рум’яні лиця, розігріті мужньою відвагою і гордим почуттям того, що їм прийдеться заступати своїми грудьми все, що найдорожче у них на світі, що в їх оружжя зложено велике діло» . Проте не може захоплення викликати ворог, що прийшов на цю землю.
З огидою І. Франко описує завойовників: «Виринають перед очима чорні страшні голови з маленькими блискучими очима. Очі ті тривожно несхибно, мов закляті, глядять на тухольців» або: «Мов полова, розсіяна з купи буйним вітром, так розсіялась їх сила по долині».

Похожие вопросы
Кайдашева сім*я. Чому цей твір називають соціально-побутовою повістью?
для чого людині каятись твір роздум скажіть будь ласка
чому дітям та онукам слід розповідати про життя наших предків
Над якими проблемами життя спонукає задуматися твір "Крихітка Цахес"?
твір роздум ...чи куріння корисне для життя? куріння корисне для життя?
Твір на тему "Чи впливає ім'я людини на її життя"
твір-роздум Чи можна Печоріна віднести до плеяди зайвих людей .
"людство без стереотипів". напишіть міні-твір на сторінку,будь ласка!
Твір на тему моя улюблена професія програміст ( 1,5 листка )
Твір Роздум "Якби я жив у часи Т. Г. Шевченка"