ЕК
Екатерина Кречетова

Центральні органи імунної системи

Ир
Ирина

Органи імунної системи людини. Організація імунної системи людини. Центральні органи імунної системи. Периферичні органи імунної системи

Органи імунної системи людини підрозділяють на центральні (Кістковий мозок, вилочкова залоза) і периферичні (Селезінка, лімфатичні вузли, скупчення лімфоїдної тканини у власному шарі слизової оболонки шлунково-кишкового тракту) .

Центральні органи імунної системи

• У центральних органах імунної системи відбувається лімфопоез [от греч. lympha. прозрачная жидкость и poiesis, производить] - Диференціювання з клітин-попередниць, розмноження і дозрівання імунокомпетентних клітин. В ході диференціювання лімфоцити починають експресувати рецептори, надалі здатні зв'язуватися з Аг. У центральних органах відбираються і виживають ті лімфоцити, які толерантні до власних Аг.

Периферичні органи імунної системи

• У периферичних органах імунної системи зрілі лімфоцити взаємодіють між собою, з допоміжними клітинами і Аг. Тут макрофаги і зрілі Т-і В-лімфоцити беруть участь в імунній відповіді, з'являються ефекторні клітини і клітини пам'яті. Імунні реакції за участю циркулюючих в крові Аг протікають в селезінці. Клітини лімфатичних вузлів реагують з Аг, циркулюючому в лімфі.

Похожие вопросы
Чем отличается система органов от функций системы аппарата
побег - орган или система органов?
что называется системой органов
К какой системе органов относятся почки. ??
у всех многоклеточных животных есть системы органов?
Какие бывают системы органов?
РЕФЕРАТ срочно на тему система органов гос управления
Система Органов беззубки
Кто в царствование Николая I получил преимущество в системе административных органов власти ?
Какие звенья выделяются в системе органов исполнительной власти на этих уровнях?