ДВ
Дмитрий Винчестер

які органи, мох зозулин льон?

ВТ
Валерий Томилин

Лист та стебло можливо.
Запитання незрозуміле.
Юля, якщо хочеш дочекатися відповіді тут, то вчи російську мову.

АП
Алексей Пономарев

иди в огород и там всё увидиш.

ЕН
Елена Некрасова

ничего не поняла, пишите по-русски.

Таня
Таня

Зозулин льон — листостебловий мох, належить до класу зелених мохів. Він розвивається всюди на луках і є бур’яном, який слід знищувати. В лісах він також поширений. Прямостоячі стебла зозулиного льону заввишки до 10 см щедро облистнені, розвиваються вони так густо, що часто утворюють купини на луці. Нижні частини стебел мають ризоїди, тобто найтонші волоски, що замінюють корінці. Листки вузькі, дрібні, мають досить складну анатомічну будову.

Зозулин льон — дводомна рослина, чоловічі екземпляри мають на верхівці плоскі головки, оточені червонувато-бурими листочками, між якими є особливі білі багатоклітинні мішечки, антеридії, що містять слизисті скупчення, які складаються з клітин сперматозоїдів (антерозоїдів) , у вигляді спірально звитих тілець; останні за допомогою двох довгих війок енергійно рухаються у воді.

З краплями води сперматозоїди потрапляють на жіночі екземпляри, що ростуть звичайно суцільними дернинками біля чоловічих. Останні після виділення сперматозоїдів продовжують рости далі і дають в наступному році нові червонувато-бурі головки з антеридіями.

У жіночих екземплярів на верхівках між зеленими листками розвиваються архегонії — численні мішечки з розширеною основою, в глибині якої міститься по одній яйцевій клітині. Архегоній має у верхній частині каналець, по якому сперматозоїд проникає всередину архегоній і зливається з яйцевою клітиною. Відбувається процес запліднення, що нагадує аналогічний процес у насінних рослин.

Похожие вопросы
Где можно достать мох?
Это накипной мох или какой-то другой (фото) ?
мох на столе яблони как бороться
У ьеня на деревьях зеленый мох или грибок как на шифере .Что делать?
чем мох отличается от водорослей? отстутствием семечек, отсутствием цветка, наличием органов, способом живлення.
Які овощі можуть перепилиться, якщо будуть разом?
чем можно заменить мох сфагнум для каркасных топиарии
Где находиться канаковский мох и Васильевский мох ??
які дії діють на листя при листопаді?
остался ли в московской области мох ???