Елена Мещанкина
Елена Мещанкина

Чому в електролітах у твердому стані немає вільних електронів?

ВС
Виталий Семенов

ты че нерусский чтоли

Ирина Свирина
Ирина Свирина

Kietosios elektrolitų (superjoniniame laidininkai) - kristalinės medžiagos su joniniu cheminio ryšio pobūdį su elektros laidumas, dėl tos pačios rūšies jonų judėjimas.

Kambario temperatūros laidumo 1,10 ohm-1 cm-1, kuri yra panaši į tirpsta ir koncentruoti tirpalai, skystų elektrolitų elektrinis laidumas tvarka superjoniniuose laidininkais. Tačiau, priešingai nei metalų, kurių laidumas yra realizuojama laisvųjų elektronų sąskaita, ir skystuoju elektrolitu laidumas yra apibrėžiamas kaip anijonų ir katijonų kietu elektrolitų laidumo dėl tos pačios rūšies jonų judėjimo. Kietosios elektrolitų derinti skysčių savybės (laidumas būdingas skysto lydalo ar tirpalo joninės thermopower) ir kietųjų dalelių (mechaninis nelankstumas kristalų).

Gebėjimas superjoniniame laidumo priklauso nuo struktūrinių medžiagos savybių. Solidžiausių elektrolitų - kietųjų tirpalų, remiantis Joninių kristalų. Jonų kristalai yra kristalinėje gardelėje jonai, sudarančius dvi sublattices - katijonų ir anijonų, kuriuose atomai, todėl svyruojamąją judesio, pereiti per krištolo negali. Atsitiktinių (netvarkingai) išdėstymo prie mazgų grotelės jonų kristalai turi ypač didelę joninis laidumas. Kai jonų skaičius yra mažesnis nei mazgų, tai yra, yra darbo vietų, daug svetainių yra nemokama, kuri palengvina jonų hopping tikimybę iš vieno mazgo į kitą. Šio tipo kristalai yra AGI, Ag4RbI5, Ag2S, LII, ir tt Pavyzdžiui, vieneto ląstelių Agi ne 42 vietų buvo 2 jonų Ag + ir 12 tetraedro pozicijos yra teikiama pirmenybė. Taigi apie netvarkingus sublattice jonų laidumas, o kiti jonai sudaro standaus rėmo, ir jų perdavimas yra galimas įprastinių mechanizmų formavimosi taškų defektų (laisvų darbo vietų ir intersticinis jonai). Bendras laidumo Jonų komponentas kietuoju elektrolitu, paprastai 5-6 užsakymų kartų didesnis nei elektronų, ty perdavimo skaičius (žr. elektrolitų laidumą) jonų laidumas yra beveik lygus 1. Šių jonų difuzijos koeficientas D yra panašios į tas, koncentruotas vandeninis sprendimų ir atitinka 10-5 - 10-6 cm2 / s.

Pagal išorinio streso jie pradeda judėti pakankamai energijos ir darbo vietų kūrimo anijonus judės priešinga kryptimi. Elektros srovė, dėl tik vienos rūšies jonų judėjimas. Tačiau jonai gali judėti energingai glaudžius kristalografines pozicijas, kad tilptų potencialiai mobilius vieneto ląstelių jonų turi būti didesnis nei pačių jonų. Joninis laidumas priklauso nuo darbo vietų koncentracija. , Bet tuo pačiu metu, kai koncentracija sumažėjo laisvų darbo vietų mobilumą jonai. Skirtingo valentingumo srovės iš metalų oksidų, kietųjų tirpalų sukuria neigiamų deguonies jonų (anijonų). Oksido aukštos temperatūros metalų kietosios elektrolitų elektrolitų. Kambario temperatūroje, kieto oksido elektrolito, remiantis metalų eksponuoti įprastinių izoliacijos savybes. Kai įkaista, anijonų mobilumas didėja labai greitai. Pagrindinė darbinė temperatūra kietųjų elektrolitų, remiantis metalo oksido yra tarp 700 ir 1000 ° C.

АН
Александр Новиков

Милая, задай вопрос на русском языке .

Похожие вопросы
Ей хлопче . -так ты! диму немає ?
Из чего состоит земная твердь?
чего больше твердых тел или газообразных
чому губки- тварини?
Чому в такому пафосному вірші, як «Заповіт» , немає жодного знака оклику?
Ток-шоу Анни Безулик. чому не показують Ток-шоу Анни Безулик? все дивися тепер немає?
Как вычислить массу произвольной материальной точки в абсолютно твердом твердом теле?
Християни чому у ваших відповідях часто немає нічого крім цитат?
чому взимку землерийка та кріт перебувають в активному стані, а не впадають у сплячку?
за якої умови тіло перебуває у стані невагомості?? за якої умови тіло перебуваєу стані невагомості