Павел Копытцев
Павел Копытцев

Какой процент, по закону Украины,могут удержать с зарплаты потерпевшему?.

Екатерина
Екатерина

Если Вы русский напишите в комментах текст переведу
Закон України "Про виконавче провадження"
Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника допускається у межах, точно визначених законодавством, і вираховується із суми, що залишається після утримання податків (ст. 70 цього Закону).
Із суми заробітної плати, яка виплачується боржнику, пенсії, стипендії й інших доходів боржника може бути утримано за виконавчими документами до повного погашення заборгованості;
1) у разі стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом чи іншим ушкодженням здоров'я, а також втратою годувальника та збитків, заподіяних злочином — п'ятдесят відсотків заробітної плати, пенсії, стипендії, іншого доходу боржника;
2) за всіма іншими видами стягнень, якщо інше не передбачене законом, — двадцять відсотків.
При цьому загальний розмір відрахувань при кожній виплаті заробітної плати не може перевищувати п'ятдесяти відсотків заробітної плати, яка належить до виплати працівникові, в тому числі при відрахуванні за кількома виконавчими документами. Але це обмеження не поширюється на відрахування із заробітної плати при відбуванні виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії, інших доходів боржників не може перевищувати семидесяти відсотків (ст. 70 Закону, ст. 128 КЗпП).
Встановлений розмір утримань (20, 50, 70 відсотків) із заробітної плати, пенсії, стипендії, інших доходів забезпечує як інтереси стягувачів, так і боржників. Для стягувачів — досягнення наслідків виконання рішень, для боржників — збереження за ними певної частини заробітної плати і інших доходів, необхідних для задоволення їх життєво важливих потреб.
Але відрахування із заробітної плати боржника, який за вироком суду відбуває покарання без позбавлення волі, провадяться з усієї суми заробітної плати без урахувань стягнень за вироком.
Із засуджених, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, а також з осіб, які знаходяться в наркологічних відділеннях психіатричних диспансерів та стаціонарних лікувальних закладах, відрахування провадиться з усієї заробітної плати без урахування відрахувань на витрати з їх утримання в цих закладах.
Відрахування із заробітної плати й іншого доходу боржника проводить адміністрація підприємств, установ, організацій на підставі надісланих їм державним виконавцем розпоряджень із доданим виконавчим документом, про що повідомляється стягу-вачеві. В розпорядженні зазначається порядок стягнення суми боргу і розмір відрахувань із заробітної плати і іншого доходу боржника.
Якщо боржник отримує декілька видів доходів (заробітну плату, авторський гонорар та інші), то в кожну організацію направляються дублікати виконавчих документів з пропозицією державного виконавця бухгалтерії цих організацій про звернення стягнення на заробітну плату, інший доход боржника. Самостійно змінювати порядок стягнення суми боргу та розмір відрахувань адміністрація організації не має права.

Похожие вопросы
такой вопрос... административное правонарушение, она подразумевает что есть потерпевший?? если да то кто этот потерпевший
Кто разбирается в законах Украины?
Могут ли удержать с оставшейся причитающейся мне зарплаты, я уволилась. , недостачу, если не согласна,
процент недосбора законно ли это?
мы разъехались с места дтп, сотрудников не вызывали, а через три час потерпевший их вызвал, могут могут они оформльтя
по закону РФ на сколько могут удержать штраф
Могут ли с меня удержать?
Имеет-ли он право удержать зарплату ?
каков налог на зарплату в Украине? процент.
Отпускные удержаны из зарплаты...