Ля
Ляззата

Склад добового наряду військової частини

ВС
Валера Сычёв

Это где? Если в Украине - там свой состав, а в России свой.

РМ
Ренат Мухаметжанов

1. Поняття добового наряду, його призначення і склад

Добовий наряд призначається для підтримання внутрішнього порядку, охорони особового складу, озброєння, боєприпасів, бойової та іншої техніки, приміщень і майна військової частини (підрозділу) , контролю за станом справ у підрозділах і своєчасного вжиття заходів для запобігання правопорушенням, а також для виконання інших обов'язків внутрішньої служби.

Склад добового наряду оголошується наказом по військовій частині на період навчання.

Добовий наряд військової частини призначається у такому складі:

• черговий частини;

• помічник чергового частини;

• черговий підрозділ;

• варта;

• черговий і днювальні парку, а також механіки-водії (водії) чергових тягачів;

• черговий фельдшер або санітарний інструктор і днювальні медичного пункту;

• черговий і помічники чергового контрольно-пропускного пункту; черговий їдальні та робітники їдальні;

• черговий штабу частини та посильні;

• черговий сигналіст;

• пожежний наряд;

• водії чергових автомобілів.

Щоденно наказом по частині призначаються черговий частини, помічник чергового частини, начальник варти, черговий парку, черговий підрозділ, а також підрозділи, від яких виділяються добовий наряд частини й особовий склад для виконання нарядів на роботи. 269. Військовослужбовці-жінки, як правило, до складу добового наряду не призначаються. Військовослужбовців-жінок залежно від військового звання та посади можуть у разі потреби призначати з додержанням законодавства черговим фельдшером (санітарним інструктором) , черговим штабу, їдальні, посильним, черговим чи днювальним жіночого гуртожитку.

Військовослужбовці-жінки призначаються також на чергування за спеціальністю.

У добовий наряд роти призначаються: черговий роти (гуртожитку) ; днювальний роти (гуртожитку) .

Кількість змін днювальних у ротах встановлюється командиром військової частини.

Замість чергових рот у деяких батальйонах залежно від їх чисельності та умов розміщення за рішенням командира військової частини може призначатися черговий батальйону, а в підрозділах забезпечення у разі їх сумісного розміщення - черговий цих підрозділів.

Кількість днювальних у таких випадках встановлюється залежно від розміщення підрозділів, забезпечення охорони й підтримання внутрішнього порядку.

Усі чергові та їх помічники повинні мати на лівому боці грудей нагрудний знак (пов'язку на лівому рукаві) з відповідним написом.

Нагрудний знак (пов'язка) передається черговим наступному черговому після доповіді про здавання та приймання чергування.

Черговий частини та його помічник, черговий парку, черговий контрольно-пропускного пункту, черговий штабу частини, призначені з офіцерів і прапорщиків, повинні мати на озброєнні пістолети з двома спорядженими магазинами.

Черговий парку, черговий контрольно-пропускного пункту, черговий штабу частини, призначені із сержантів, помічники чергового контрольно-пропускного пункту, чергові та днювальні підрозділів, а також днювальні парку та посильні повинні мати багнети в піхвах. Багнет кріпиться на поясі ліворуч, на ширину долоні від пряжки.

За наказом Міністра оборони України в деяких військових частинах помічники чергового контрольно-пропускного пункту, добовий наряд роти і днювальні парку можуть мати автомат (карабін) з двома спорядженими магазинами і несуть службу згідно з інструкціями для цих осіб, затвердженими командиром військової частини.

Похожие вопросы
Стаття 130 частина 1
как вам такой наряд и какой лучше?
Как вам такой наряд?
назвіть складову частину шкіри
Яка це частина мови "можна"?
В какой стране еще каждый год оружейные склады взлетают на воздух ?
Что можно нарядить, если елки нет в наличие?
А отсутствие наряда можно считать нарядом?
Я фанатка индийских фильмов и нарядов, Индийские наряды Сари Камиз итд. будут хорошо смотреться на светлой девушке?
Куда так нарядилась?