ЮН
Юрчик Никитин

Вопрос по украинскому трудовому законодательству.



Я ЧП, наемных работников нет. Но нанимаю ребят раздавать рекламные листовки. Т. е. это временный заработок, может ли налоговая меня оштрафовать за то что они не оформлены?

МД
Михаил Д*************

Может, разницы в налогообложении нет. Дальше пишу мовою оригіналу:
Відповідно п. 61.3. Податкового кодексу «органи Служби безпеки України, внутрішніх справ, податкової міліції, прокуратури та їх службові (посадові) особи не можуть брати безпосередньої участі у проведенні перевірок, що здійснюються контролюючими органами». У відповідності до ст. 5 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» оперативні підрозділи податкової міліції є органами, які здійснюють ОРД. А згідно ст. 8 Закону опитування є одним з прийомів ОРД.
Якщо контролюючий орган виявив у підприємця неоформленого працівника, то маємо цілу купу донарахувань та штрафів.
Робота працівника на підприємця має на увазі виплату заробітної плати, а отже і утримання податку на доходи фізичних осіб. За неутримання та неперахування ПДФО податковий агент, відповідно до статті 127 ПКУ, несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 25% суми податку що підлягає сплаті в бюджет. За друге та третє таке порушення протягом 1095 днів штраф збільшується, відповідно, у два та три рази. Також, підприємця чекає донарахування суми ПДФО, що не було сплачено до бюджету та пеня. Звісно, факт виплати доходу на користь найманого працівника треба ще довести.
Виплата доходів на користь найманого працівника передбачає подання звітності до податкової. Відповідно до пункту 176.2 ПКУ, є форма 1-дф, яка подається за квартал. Відповідальність за неподання звітності визначена статтею 120 ПКУ та складає 170 грн. за кожне неподання. Повторне таке порушення, платником податків до якого протягом року вже було застосовано штраф, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн. за кожне неподання.

Похожие вопросы
Вопрос по трудовому законодательству +++
Актуальный вопрос по Трудовому Законодательству.
Трудовое, гражданское законодательство
Трудовое законодательство
Вопрос по трудовому законодательству
Помогите. Вопросы по трудовому законодательству
Вопрос по трудовому законодательству.
вопрос к практикующим юристам. трудовое законодательство
Вопрос по трудовому законодательству! Не выплачивают деньги!
трудовое законодательство