Александра
Александра

Помогите решить задачи по интеллектуальной собственности???

1))))Приватний підприємець Міщенко, отримавши патент на винахід «Пристрій для виготовлення морозива», виготовив партію таких пристроїв. Частину з них він продав ТОВ “Пошук”, а інші почав використовувати у своїй діяльності. Довідавшись, що ТОВ “Пошук” продало два пристрої без дозволу патентовласника іншим особам, Міщенко заявив позов про визнання цих договорів недійсними у зв’язку з порушенням його прав і стягнення плати за використання тих пристроїв, що залишилися у ТОВ “Пошук”. У випадку невиконання його вимог він погрожував забрати усі передані ним пристрої, що змусить ТОВ “Пошук” відмовитися від прибуткового бізнесу по виготовленню морозива.
ТОВ “Пошук” вважає дії Міщенко неправомірними, хоча і не бачить загрози для своєї підприємницької діяльності, оскільки може придбати такі ж пристрої у АТ “Світанок”, яке виготовляє і реалізує їх на території Росії у м. Бєлгороді.
Міщенко звернувся до АТ “Світанок” з вимогою припинити незаконні дії і відшкодувати йому завдані збитки. Керівництво АТ “Світанок” вва¬жає, що виключні права Міщенко не поширюються на територію Росії, тому вони можуть вільно використову¬вати його винахід.
Проаналізуйте ситуацію. Які права має патентовласник? Що таке «вичерпання прав патентовласника»? Чим відрізняється право на винахід від права на матеріальний носій, у який втілено винахід?

2)))). При виконанні трудових обов’язків працівник Шеремет створив винахід “Пристрій для виміру електроструму”. Вважаючи, що йому належать особисті немайнові і майнові права інтелектуальної власності, він подав заявку з метою отримання охоронного документу на зазначений об’єкт. Довідавшись про це, роботодавець, оскільки в трудовому договорі не було вирішено питання розподілу прав на створені винаходи, звернувся до юриста з проханням дати роз’яснення, які права він має на цей об’єкт і яким чином він може їх реалізувати та захистити.
Дайте аргументовану відповідь. Який винахід визнається службовим? Як розподіляються права між працівником і роботодавцем на об’єкт, створений у зв’язку з виконанням трудового договору?

Марина
Марина

нужен интеллект, чтобы обладать интеллектуальной собственностью

Похожие вопросы
объекты интеллектуальной собственности????
Вопрос по интеллектуальной собственности.
помогите с интеллектуальной собственностью
Авторские права на интеллектуальную собственность
Задача по интеллектуальной собственности!!!
Вопрос по интеллектуальной собственности
Помогите решить задачу по интеллектуальной собственности по законодательству Украины
Помогите решить задачи по интеллектуальной собственности. На тему авторское право. Заранее спасибо
Помогите решить задачи.
Помогите решить задачу по интеллектуальной собственности! Очень прошу!!! Заранее спасибо!