ЗА
Зайцева Анастасия

как найти любовь своей мечты

СБ
Светлана Бадреева

Вентральна тегментальна область виробляє допамін, природній стимулятор, і відправляє його в різні частини мозку, коли людина закохана. Той же самий відділ мозку задіяний при наркотичному оп'янінні від кокаїну [26].

Тривалість любові у міжстатевих відносинах:

романтична любов, як правило, діє протягом від 18 місяців до 3-х років;
спокійна любов в шлюбі може тривати 10 років [27]

Допамін — ось що викликає ейфорію, веде до безсоння, втрати апетиту і припливу емоцій. Іншими словами, сприяє зародженню любовних почуттів, уважає антрополог університету Ратджерса Гелен Фішер. На її думку, різні речовини нейрохімії впливають на три стадії в розвитку стосунків між чоловіком і жінкою. Так, за фізичний потяг відповідають відповідні гормони, за пристрасну закоханість — допамін. А тривалі стійкі стосунки, які Фішер характеризує як прив'язаність, формуються за рахунок серотоніну і гормонів типу окситоцину.

Серотонін — ще один нейромедіатор мозку, пов'язаний з одержимістю, депресією і нав'язливими думками — теж активно бере участь у любовних романах і скачуванні допаміну.

Виявилось, що в людей, які недавно зустріли свою любов, і в людей, які страждають нав'язливим неврозом, однаково низький рівень медіатора серотоніну. Іншими словами, допамін пригнічує серотонін, що, в свою чергу, викликає нав'язливі стани.

Окситоцин та інші хімічні речовини вторгаються в мозок, щоб у вас із вашим коханим (коханою) почалися спокійні, міцні стосунки.

Пристрасна любов не може тривати вічно, серед іншого і з біохімічних причин, стверджують учені. Дія біологічно активних речовин, що визначають емоційне ставлення до «предмета» , з часом стає менш вираженою — а значить, знижується і потяг. На думку різних дослідників, це відбувається на 2 — 4 рік сумісного життя — період, коли, за статистикою, і відбувається велика кількість розлучень.

Виділяють кілька етапів емоційної прив'язаності. Перший — виникнення потягу. У цей період визначальне значення для вибору Вашої другої половини, на думку дослідників, мають особливі запахи, або феромони.

Другий етап — власне закоханість, або захоплення. На думку різних учених, він триває від року до трьох років. На цій стадії стимулюючу дію на мозок надає фенілетиламін, а також, можливо, допамін і норепінефрин. Фенілетиламін підсилює процеси метаболізму в організмі людини і знижує апетит. До речі, він присутній у деяких природних речовинах, таких як какао.

Перераховані речовини стоять в одному ряду з так званими амфетамінами — збуджуючими засобами, під впливом яких виникає піднесений настрій та ейфорія. Тому неспокій, збуджений стан, безсоння, втрата апетиту, нездатність сконцентрувати увагу і зміни настрою — цілком звичайні ознаки закоханого стану. Концентрація допаміну в голові підвищується також під впливом алкоголю. Тому недивно, що якийсь час ви можете відчувати себе в прямому значенні сп'янілим.

Після закоханості, як стверджують біохіміки, настає наступний етап — прив'язаність. Вона також визначається дією різних хімічних речовин у головному мозку. Прив'язаність виникає не відразу, а лише з часом, у міру адаптації організму до хімічних речовин амфетамінного ряду. Приблизно після закінчення двох років із тієї миті, як людина закохалася, група хімічних речовин седативної дії, яка називається ендорфінами, починає вироблятися в головному мозку, щоб протистояти високому рівню фенілетиламіна. Заспокійлива дія ендорфінів дає людині можливість розслабитися і відчути себе комфортно і впевненіше.

Гормон окситоцин називають інколи «гормоном вірності». Як уважають учені, він відіграє важливу роль у підтримці стійких стосунків між подружжям. а чесно

ЛО
Лена Олейник

ее не ищут. она сама тебя найдет..

Алексей
Алексей

зачем искать? ВОТ ОНА Я!)))

КП
Катя Попова

Лучше, чтобы она так и осталась, только в мечтах, потому что, глупые и наивные девушки, придумав свой эталон Любви, пытаются его приложить к каждому встреченному в жизни мужчине, а на это может бездарно полжизни уйти

Полина Тарасова
Полина Тарасова

Настюха, только не здесь. Тут все пришибленные как и я. Выйди во двор тёплым осенним вечерком.

ЮК
Юрий Крючков

В газете по обьявлению, как и всё остальное

АС
Алла Сёмина

На АВИТО. ру видел. Там смотри.

Похожие вопросы
где найти парня своей мечты?
Помогите найти наушники своей мечты?
где найти свою мечту?
Как найти девушку своей мечты?
как и где найти девушку своей мечты
Где найти девушку своей мечты?
когда можно найти любовь в своей жизни?
Патриотизм в России это любовь к власти или любовь к своей стране?
как найти девушку своей мечты желательно SEXY
Где найти мущщину своей мечты?