Омилжон Хусанов
Омилжон Хусанов

переказ тексту 9 клас ліверпуль-культурна столиця європи

Ви
Виталя

Сьогодні британське місто Ліверпуль офіційно стало культурною столицею Європи 2008 року.
У конкурсі на право носити такий почесний титул Ліверпуль обійшов інші британські міста - Брістоль, Бірмінгем, Кардіфф, Ньюкасл та Оксфорд.

Однак саме промисловий Ліверпуль, єдиною визначною пам'яткою якого довгий час вважався музей Бітлз, з найбільшою швидкістю розвивається саме як туристичне місто і центр культурного життя країни.

За даними Міжнародного дослідження пасажиропотоку, Ліверпуль, обрано культурною столицею-2008 ще в 2003 році, є шостим за популярністю містом у Великобританії, випереджаючи, Бат, Оксфорд, Кембридж та Йорк.

Згідно до статусу культурної столиці Європи, із сьогоднішнього дня починається низка відповідних подій, початком буде грандіозне шоу під відкритим небом на площі в самому центрі Ліверпуля.

"Під час урочистості на гігантських екранах оживуть знайомі всім ліверпульцям види, гості зможуть побачити найяскравіше повітряне дійство і найдивовижніші театральні ефекти" – говорять організатори заходу.

Завтра, 12 січня, святкування тріумфу Ліверпуля продовжиться і набере ще більшого розмаху, оскільки грандіозний концерт-мюзикл за участю музиканта групи Бітлз Ринго Старра пройде в недавно побудованому концертному комплексі Echo Arena Liverpool.

"Цей вечір будуть пам'ятати довго. Це буде найбільш незвичайне дійство, яке коли-небудь ставилося на сцені. У ньому візьмуть участь різні почесні гості, поети, співаки, повітряні акробати, садівники і моряки", - обіцяють організатори свята.

Диригент із Санкт-Петербурга, Василь Петренко, що очолює Філармонічний оркестр Ліверпуля, стане однією з головних зірок майбутніх вихідних культурної столиці.

Міські музеї відчинять свої двері в неділю, серед них на один день відкриється легендарний Bluecoat - найстарший центр мистецтв у Великобританії, що є пам'ятником культурної спадщини ЮНЕСКО.

В даний час музейний центр, який існує з 1717 року, закритий на реставрацію, а відкриття його заплановане на березень цього року. Свого часу з виставок саме в цьому музеї починали свою кар'єру Пабло Пікассо, Вінсент Ван Гог і Анрі Матісс. Вартість ремонту унікального будинку складе 12,5 мільйонів фунтів стерлінгів.

Уікенд буде грандіозний, але це буде лише початок цілої низки концертів, виставок і шоу, які будуть у Ліверпулі цього року.

Ліверпуль прославився на цілий світ завдяки групі Бітлз, місто як і раніше не забуває це. Учасники Бітлз - Пол МакКартні і Ринго Старр відплатять Ліверпулю взаємністю. Ринго Старр підтримає місто в ці п'ятницю та суботу, а Пол МакКартні повернеться в рідне місто пізніше цього року, щоб дати великий концерт.

Однак, як зазначив минулої середи прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун, "концерт Пола МакКартні - не єдина велика подія в Ліверпулі, яка відбудеться у цей рік культури".

Найбільші шедеври сучасного живопису, починаючи від робіт Пабло Пікассо, Енді Уорхола і закінчуючи легендарним Поцілунком Родена, будуть виставлятися в ліверпульскій галереї Тейт, яка у 2008 році відзначає своє 20-річчя.

Змагання з академічного веслування очікуються влітку, у ліверпульскому порту зупиняться цього року, щонайменше, 13 круїзних лайнерів, адже саме до 2008 року було присвячене відкриття спеціального причалу для круїзних кораблів.

Також цього року в Ліверпулі з'являться нові театри, культурні центри, готелі, ресторани, казино і зали для конференцій.

"Люди не тільки в самому Ліверпулі, але і по всій країні, святкують величезний успіх Ліверпуля в цей рік культури. Це вже одне з головних міст у світі музики, спорту і мистецтва. У музеї та галереї в Ліверпулі ходять більше людей, ніж у будь-якому іншому місті, тому ми бажаємо йому як культурній столиці Європи всього найкращого", - сказав британський прем'єр.

TV
Taiger Vid

senqu veri math

Похожие вопросы
Задача 9 класа по биологии
Какая из двух столиц культурная, а какая нет?
Помогите по географии 9-клас
допоможіть з переказом 7 клас укр мова "Пассічники"
Микола Гулак контральний твір переказ 10 клас. допоможіть будь ласка
питер культурная столица?
Контрольний переказ тексту з елементами опису зовнішності людини 7 клас по "робинзон крузо" ...
Історія 9 клас, срочно!
Питер культурная столица РФ?
Где в культурной столице можно культурно выпить?