Ан
Антон

помогите решить 3 задачьки по уголовному праву

1____
Кудинов й Іллясов вирішили помститися обхіднику Солодову, і вночі прийшли на колію залізниці, де за допомогою ключів розкрутили з’єднання колії у двох місцях. Унаслідок цього дрезина, що рухалася на цій ділянці, зазнала аварії, а робітникам Костіну і Гриценку, які їхали в ній, були спричинені тяжкі тілесні ушкодження.

^ Вирішіть питання про відповідальність Кудинова й Іллясова.

2______
Покритов, який знаходився в нетверезому стані, не маючи бажання йти від станції до себе в село, вирішив зупинити потяг на перегоні стоп-краном. Коли ешелон, йдучи на великій швидкості, порівнявся з селом, де жив Покритов, він зірвав стоп-кран і спинив потяг. Внаслідок різкої непопередженої зупинки та сильного поштовху декілька чоловік отримали серйозні поранення, а один з пасажирів, вдарившись головою, загинув.

^ Вирішіть питання про відповідальність Покритова.

3____
Карпухов, перебуваючи у нетверезому стані, самовільно сів у вантажну автомашину водія Зиміна, яка стояла біля будинку, і завів її. У цей час з будинку вибіг Зимін і, скочивши на підніжку, став просити Карпухова вийти із автомобіля. Проте останній різко рушив з місця, Зимін не втримався на підніжці і впав під колесо. Побачивши в дзеркало заднього виду, що потерпілий залишився лежати на проїжджій частині дороги, Карпухов збільшив швидкість і залишив місце події. Від отриманих тілесних пошкоджень Зимін помер.

^ Вирішіть питання про відповідальність Карпухова.

Игорь Воронцов
Игорь Воронцов

1. Частина 2 Статті 277 КК України Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів -
Умисне руйнування або пошкодження шляхів сполучення, споруд на них, рухомого складу або суден, засобів зв'язку чи сигналізації, а також інші дії, спрямовані на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо це спричинило чи могло спричинити аварію поїзда, судна або порушило нормальну роботу транспорту, або створило небезпеку для життя людей чи настання інших тяжких наслідків, діяння, якщо вони спричинили потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або завдали великої матеріальної шкоди, -
караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
2. Частина 2 Стаття 283. КК України Самовільне без нагальної потреби зупинення поїзда : Самовільне без нагальної потреби зупинення поїзда
стоп-краном чи шляхом роз'єднання повітряної гальмової магістралі
або іншим способом, якщо це створило загрозу загибелі людей чи
настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю
потерпілого Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей або інші
тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
Задача 3 сложнее
Стаття 289. Незаконне заволодіння транспортним засобом (штраф 17 000—20 400 грн або обмеження чи позбавлення волі 3—5 роки) +
Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
Остаточне покарання за сукупністю злочинів призначається судом, виходячи з одного з двох принципів: 1) принцип поглинання менш суворого покарання більш суворим (здебільшого цей принцип застосовується, коли між злочинами, що входять у сукупність, пройшов значний проміжок часу або коли є велика різниця у ступеню тяжкості цих злочинів) ; 2) принцип повного чи часткового складання призначених покарань.
За загальним правилом, при складанні покарань, остаточне покарання за сукупністю злочинів визначається в межах встановленого санкцією статті Особливої частини КК, яка передбачає більш суворе покарання. Скажімо, за один із злочинів, що входить у сукупність, суд призначив 3 роки позбавлення волі. За другий — 2 роки, за третій — 4 роки. Максимальне покарання, що передбачене у санкції з найбільш суворим покаранням становить 5 років. Саме у цих межах може бути проведене складання покарань.
До основного покарання, призначеного за сукупністю злочинів, можуть бути приєднані додаткові покарання, призначені судом за злочини, у вчинені яких особу було визнано винною

Похожие вопросы
Помогите решить задачу по уголовному праву
Помогите решить задачи по уголовному праву
Помогите решить задачи по уголовному праву!!!
Помогите решить задачку по уголовному праву
Помогите решить задачу по Уголовному Праву!
Помогите решить задачу! Уголовное право
Помогите решить задачку по уголовному праву?
помогите решить задачки по уголовному праву....
Помогите решить уголовное право
Помогите решить задачу по уголовному праву!!!