ЕВ
Екатерина Вячеславовна

Поможіть як допомогти мамі!!!!

У приватному будинку проживають та прописані мої: дід, баба, тітка (1965р. н., не одружена, без дітей, не працює з 1998р. ) і мама (1960р. н.) . Я знімаю з сім» єю квартиру, бо мене вигнали з будинку. Будинок збудований дідом і бабою у шлюбі. Тітка і моя мама були на заробітках закордоном, а дідо у 2008 році зробив з їх згоди і за їх кошти капітальний ремонт будинку (поміняв покрівлю, змінив всі вікна, двері, зробив туалет й ванну і т. п.). Присутня під час ремонту вдома була мама. Зі слів діді він брав гроші у кожної з сестер на ремонт в однаковій долі. Послуги комунальні на даний час оплачуються з дідової пенсії ( хотіли ми частину четверту мамину сплачувати та навіть зараз дідо каже що поки живий буде сам все оплачувати і не дає мамі це робити, а баба з тіткою зляться) .

В 2010 році у діда стався інсульт. Я і мама сиділи з ним в лікарні, доглядали. Тітка з заробіток приїхала через місяць. Зараз дідо уже 3-ій рік після двох інсультів, встає лише з допомогою, в основному лежачий хворий. Тітка з бабою перешкоджають мамі до нього приходити й всім розказують що лише вони його доглядають, а мама кілька років вже до нього не приходить. Останні, постійно обзивають нецензурними словами маму, виганяють з дому (був випадок що зламали мамі палець) . Над дідом також знущаються наодинці, зі слів мами й сусідів – мало йому дають їсти, лякають що коли підніматимуть то спеціально його кинуть, якщо не мовчатиме, інколи вночі б» ють щоб не кричав й не кликав мами. З власних слів баби, сказаних мені – вони хочуть вигнати маму, щоб продати будинок. Маму вони не впускають на стрих, хоч там є її речі й мої – закрили двері; не дають користуватись ванною й туалетом, хоч вона теж вкладала гроші у ремонт – часто просто туди баба чи тітка заходять і довго не виходять чи під дверима обзивають маму, плюють в її мильницю і т. п…

Я приводила двічі нотаріусів для оформлення заповіту ним щодо долі мами щоб був спокій. Та нажаль він так й не був оформлений: дід не зміг підписатись з причин хвороби, а баба й тітка заборонили свідків привести. На даний час дідо вважає, що все всім вже по заповіту розписав (наслідки інсульту + страх до баби й тітки) . Отже, зробити заповіт чи договір дарування тітка й баба дідові вже не дадуть.
Останньою каплею стала ситуація наступна: дідо в 3 ночі покликав маму з сусідньої кімнати й вона прийшла в кімнату його щоб виключити світло; тітка з бабою це почули - прийшли й почали виганяти її, виштовхувати зі словами щоб вона до діда не приходила. Наслідками того нападу тітки й мами стали у мами: кровотеча з носа, надірвані корені передніх зубів що все хитається (тепер лікар сказав треба робити операцію на 1200долларів) , поцарапана грудь. Мама відбивалась і вкусила тітку ніби за грудь. Мама моя слабохарактерна і боїться що всі скандали позначаться на дідовому здоров» ї (баба й тітка залякують ще й його) і вона промовчала. Я це взнала на наступний день й викликала міліцію. Вони опитали всіх. Звичайно тітка сказала що це мама на них нападає і все таке. Мама відмовилась писати заяву на них в міліцію (чи то від страху, чи стиду чи просто пожаліла бо все таки це її мама й сестра) і все так минуло… Тепер я боюсь за її життя…
Прошу хто може роз’яснити, як можна захистити житлові права мами, щоб вона не залишилась на вулиці й відповісти на такі питання:
- які з їхнього боку можливі підступні дії щоб позбавити маму житла?
- чи можуть вони її зняти з реєстрації (виписати) з будинку самовільно?
- чи можна зараз виділити якось її долю ще при живих батьках і як це зробити?
- яка мами частка буде при спадкуванні в майбутньому?
- які варіанти можна розглядати зараз.

За будь яку пораду буду Вам щиро вдячна. Поможіть, адже боюсь за життя мами й її подальшу долю.

что ж тут не понятного (((( И насчет хохлов - воспитания б Вам побольше... хам.

РФ
Роман Феденко

ой, ничего не понятно...

ЕС
Елена Сухарева

Усим хохлам буду щиро вдячен, колы блукать по чужим сайтам воны бильше не станут

Люба Якуничева
Люба Якуничева

Ничего не понятно.
Если мама пенсионер - по нашим законам даже при завещании можно получить обязательную долю наследства.
Если подарок - ничего не сделаете. Только доказывать, что дед был не в себе

Похожие вопросы
Як заставити кинути курити дівчину (їй 15років)???? Поможіть
я знайшов мод але не знаю як його установити в ігру ??7 поможіть!! ! 7 поможіть!
Поможіть неробить колонка!!!
робота в швеції поможіть
поможіть люди в мого кролика під бородою гуля гноєм як це вилікувати????поможіть
Поможіть в програмірувані с++
Як забути хлопця, який тебе зовсім не любить? Поможіть я не можу не думати про нього!
поможіть написати твір!!!! яку роль у житі людини відіграють конфлікти???
Пожалуста поможіте! Як з радиоприемника kipo кв-308ас переделать в колонку???
як можна вивисти розвод од води на дівані???поможіть