ГТ
Геннадий Томилин

помогите пожалуйста составить сложный план

З чого починається байдужість та егоїзм
Мабуть, кожному подобаються люди уважні, турботливі, здатні допомогти і словом, і ділом. Тоді виникає запитання, звідки взагалі береться байдужість до всіх і до всього: до близьких, до колег, до своєї справи та й до самого життя?. .
Напевно, джерелом цієї байдужости є той маленький вогник егоїзму в серці кожної людини, який поступово розгорається, а потім власне «Я» стає понад усе. Адже і справді доцільно писала письменниця Уршуля Зибура: «Люди наче квіти: шість мільярдів нарцисів» . Саме цей егоїзм і самозакоханість не дозволяє створювати щирі відносини з іншими.
егоїстами не народжуються, а ними стають, зокрема, у процесі неправильного виховання. Чому, коли однокласник хворіє вже цілий місяць, його ніхто не провідає, не поцікавиться, як він себе почуває, і що з ним? Чому, коли мама повертається додому стомлена, нам все ніколи їй допомогти, бо ми поспішаємо на прогулянку з приятелем? Адже саме з такої маленької байдужости починається байдужість велика, більш серйозна, яка переростає у холодний, бездушний розрахунок у стосунках з будь-якою людиною, у бажання вбачати в усьому джерело матеріяльних благ. Саме таким чином зараз почали панувати миттєві меркантильно-споживацькі вигоди у всіх ділянках суспільних відносин. У людства створився «синдром очікування гіршого, ніж було вчора» .
У деяких психологічних і етико-психологічних концепціях егоїзм розглядається як природжена властивість людини, завдяки якій забезпечується захист її життєдіяльності.
Егоїзм - прояв інтересу людини до самої себе, що характеризується зосередженням уваги на своїх бажаннях, потягах, своєму власному світі в цілому.
Егоїзм дуже схож з байдужістю. Тїльки в байдужісті тобі все одно на щось, а в егоїзмі ти полюбляешь себе, ти живешь ради себе, кожен трішки егоїст.

МШ
Михаил Шпиев

оооо роботи ух.. сама не можеш?

Похожие вопросы
Помогите составить план по литературе, он совсем не сложный!!!
Помогите составить сложный план к этому сочинению
Помогите составить план сочинения, пожалуйста!
Помогите составить сложный план на тему внутренняя политика Николая I
Помогите пожалуйста сделать сложный план по Отечественной войне 1941-1945 гг.
Помогите составить сложный план по обществознанию на тему собственность
помогите составить сложный план по повести "Тарас Бульба"
Помогите, пожалуйста, составить план для курсовика
Помогите составить план! и если не сложно ещё питание
помогите, пожалуйста! составить сложный план и тезис к тексту!!!