Андрей
Андрей

Надо ли брать разрешение на выезд из Украины в Россию от папы, ребёнку 1.5, родители не в разводе

Еду в Москву на пару недель в гости

ИЧ
Ина Чолаку

Обязательно.
Правила перетинання державного кордону громадянами України, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 року №57 із змінами і доповненнями, передбачають, що перетинання державного кордону для виїзду за межі України громадянами, які не досягли 16-річного віку, здійснюється лише за згодою обох батьків (усиновлювачів) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку. Виїзд за межі України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється:
1) за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків із зазначенням у ній держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі, якщо другий з батьків відсутній у пункті пропуску;
2) без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків, якщо другий з батьків є іноземцем або особою без громадянства, що підтверджується записом про батька у свідоцтві про народження дитини, та який (яка) відсутній у пункті пропуску або якщо у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, з яким перетинає державний кордон громадянин, який не досяг 16-річного віку, або проїзному документі дитини є запис про вибуття на постійне місце проживання за межі України чи відмітка про взяття на консульський облік у дипломатичному представництві або консульській установі України за кордоном.

ГО
Гуля О.

по моему к этому лояльно относятся - это если из России в Украину ехать, а если у вас такие строгие правила как Е. С. написал (а) , только я нифига не поняла, но думаю что строго, то НАДО Кристина, надо!!!

Похожие вопросы
какие документы нужны ребёнку для выезда из Украины в Россию в госи с одним из родителей. Ребёнку год. граждонин Украины?
может ли 16-летний подросток покинуть Украину один (без родителей) но с разрешением на выезд?
Нужно ли разрешение на выезд из России от второго родителя ( если они в разводе) и ребенок едет со знакомыми?
Обязательно ли разрешение ДВУХ родителей на выезд ребёнка в Украину?
Нужно ли оформлять разрешение одного из родителей на выезд ребёнка на отдых в Турцию?
Выезд ребёнка в Шенген с одним из родителей.
Нужно ли разрешение от отца, при выезде матери и ребёнка в Казахстан из Украины?
Где скачать разрешение обоих родителей на выезд ребенка из Украины в Россию? ! Помогите, пожалуйста!!!
Мне нужно выехать из Украины в Россию без сопровождающих. Мне 17 лет. Нужно ли нотариальное разрешение родителей на выезд?
Нужно ди разрешение родителей на выезд несовершеннолетнего ребенка по России???