Андрей Холлей
Андрей Холлей

Плоский четырёхугольник ABCD и треугольник AMD

Плоский четырёхугольник ABCD и треугольник AMD не лежат в одной плоскости. По какой прямой не пересекаются плоскости BCD и ABM

Михаил Мороз
Михаил Мороз

Вентральна тегментальна область виробляє допамін, природній стимулятор, і відправляє його в різні частини мозку, коли людина закохана. Той же самий відділ мозку задіяний при наркотичному оп'янінні від кокаїну [26].

Тривалість любові у міжстатевих відносинах:

романтична любов, як правило, діє протягом від 18 місяців до 3-х років;
спокійна любов в шлюбі може тривати 10 років [27]

Допамін — ось що викликає ейфорію, веде до безсоння, втрати апетиту і припливу емоцій. Іншими словами, сприяє зародженню любовних почуттів, уважає антрополог університету Ратджерса Гелен Фішер. На її думку, різні речовини нейрохімії впливають на три стадії в розвитку стосунків між чоловіком і жінкою. Так, за фізичний потяг відповідають відповідні гормони, за пристрасну закоханість — допамін. А тривалі стійкі стосунки, які Фішер характеризує як прив'язаність, формуються за рахунок серотоніну і гормонів типу окситоцину.

Серотонін — ще один нейромедіатор мозку, пов'язаний з одержимістю, депресією і нав'язливими думками — теж активно бере участь у любовних романах і скачуванні допаміну.

Виявилось, що в людей, які недавно зустріли свою любов, і в людей, які страждають нав'язливим неврозом, однаково низький рівень медіатора серотоніну. Іншими словами, допамін пригнічує серотонін, що, в свою чергу, викликає нав'язливі стани.

Окситоцин та інші хімічні речовини вторгаються в мозок, щоб у вас із вашим коханим (коханою) почалися спокійні, міцні стосунки.

Пристрасна любов не може тривати вічно, серед іншого і з біохімічних причин, стверджують учені. Дія біологічно активних речовин, що визначають емоційне ставлення до «предмета» , з часом стає менш вираженою — а значить, знижується і потяг. На думку різних дослідників, це відбувається на 2 — 4 рік сумісного життя — період, коли, за статистикою, і відбувається велика кількість розлучень.

Виділяють кілька етапів емоційної прив'язаності. Перший — виникнення потягу. У цей період визначальне значення для вибору Вашої другої половини, на думку дослідників, мають особливі запахи, або феромони.

Другий етап — власне закоханість, або захоплення. На думку різних учених, він триває від року до трьох років. На цій стадії стимулюючу дію на мозок надає фенілетиламін, а також, можливо, допамін і норепінефрин. Фенілетиламін підсилює процеси метаболізму в організмі людини і знижує апетит. До речі, він присутній у деяких природних речовинах, таких як какао.

Перераховані речовини стоять в одному ряду з так званими амфетамінами — збуджуючими засобами, під впливом яких виникає піднесений настрій та ейфорія. Тому неспокій, збуджений стан, безсоння, втрата апетиту, нездатність сконцентрувати увагу і зміни настрою — цілком звичайні ознаки закоханого стану. Концентрація допаміну в голові підвищується також під впливом алкоголю. Тому недивно, що якийсь час ви можете відчувати себе в прямому значенні сп'янілим.

Після закоханості, як стверджують біохіміки, настає наступний етап — прив'язаність. Вона також визначається дією різних хімічних речовин у головному мозку. Прив'язаність виникає не відразу, а лише з часом, у міру адаптації організму до хімічних речовин амфетамінного ряду. Приблизно після закінчення двох років із тієї миті, як людина закохалася, група хімічних речовин седативної дії, яка називається ендорфінами, починає вироблятися в головному мозку, щоб протистояти високому рівню фенілетиламіна. Заспокійлива дія ендорфінів дає людині можливість розслабитися і відчути себе комфортно і впевненіше.

Горм

Похожие вопросы
Внутри квадрата ABCD выбрана точка M так, что треугольник AMD - равносторонний. Найти угол AMB
дан прямоугольник ABCD, диагонали пересекаются в точке K. доказать, что треугольник ABK равен треугольнику CDK
в параллелограмме ABCD, AB=BD, BK - высота треугольника ABD. может ли высота ВК быть медианой треугольника ABD
в прямоугольнике abcd точка m-середина стороны bc докажите что треугольник amd равнобедренный
Диагонали четырёхугольника ABCD пересекаются в точке O, AO*BO=CO*DO. Докажите что площади треугольников ACB и ABD равны
задача по геометрии. 9 класс. ABCD-правильный четырёхугольник вписан в окружность .найти S
всегда ли если диагонали четырёхугольника делят его углы пополам то этот четырёхугольник ромб?
Геометрия ! Как определить вид четырёхугольника ABCD , если даны координаты ?
Схема подстанции ( треугольник и четырёхугольник)
Дано: ABCD - четырёхугольник. BC = ADAB = CDДоказать: АВСD - параллелограмм. Помогите