ГЖ
Галина Жабина

Помогите решить 2 задачки по "Цвільному праву України"

1. Ковальов прийшов на роботу і не привітався з колегами. Один з них, Віденко, вголос та в критичній формі висловився стосовно виховання Ковальова і манер його поведінки в колективі, внаслідок чого виникла сварка. Більшість працівників пересварилися між собою, іншим був зіпсований настрій, а у відділі встановилася гнітюча обстановка. Деякі з працівників вважали, що внаслідок сварки була порушена їх гідність і звернулися до роботодавця з вимогою навести належний порядок і створити умови для плідної праці.

2. Головко внаслідок порушення правил обгону пошкодив автомобіль Mercedes (зіпсовано крило, пошкоджене фарбування, стояк дверей, розбите переднє вітрове скло та ксенонова фара) , яким керував Криворучко – працівник органів внутрішніх справ. На вимогу відшкодувати завдану шкоду Головко зазначив, що грошей, необхідних на ремонт, в нього немає, іншого майна також, і нічого робити він не буде, а натомість запропонував Криворучко забрати його автомобіль ВАЗ 2101 1979 року випуску. Більше того, Головко заявив, що, якщо Криворучко наполягатиме на своєму, то він звернеться до інспекції з особового складу зі скаргою про незаконні вимоги і погрози.
На вимогу Криворучко факт дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) було запротокольовано, складено схему. Проведене автотоварознавче дослідження встановило розмір завданого збитку – 16 тис. гривень. В інспекції з особового складу потерпілому порадили пред’явити свої претензії до порушника.

Вопросы к задачам:
1. Визначити, які виникли відносини
2. Який правове становище працівника міліції в разі автотранспортної пригоди за його участі
3. Чи може він захистити свої права і які перспективи цивільного позову про відшкодування завданого збитку в разі звернення до суду?

Похожие вопросы
помогите пожалуйста решить задачку по гражданскому праву!!!
Пожалуйста помогите решить задачки по гражданскому праву
помогите решить задачки по гражданскому праву пожалуйста!
Помогите пожалуйста решить задачку по гражданскому праву!!!!
Помогите пожалуйста решить задачку по гражданскому праву!!!)
Помогите решить задачку по гражданскому праву
Помогите пожалуйста решить задачки по праву....
ПОмогите решить задачку по гр праву
Помогите решить задачку по коммерческому праву
Пожалуйста помогите решить задачку по коммерческому праву